Mata änder

Var ju en riktigt skön och fin höstdag. Tom solen sken där ute. Så för att fånga dagen bestämde vi oss för att mata ankor. En riktigt familjesysselsättning som vi dessutom inte testat tidigare. Vi hade faktist fundera på att göra de någon dag så vi hade sparat lite gammalt hårt bröd (jo vet att man borde ge majs eller nått sådan i ställe men de hade vi inte hemma)
 
Tiklasparken ligger bara ca 1.5 km från oss så lagom för en promenad. Så efter lunchen packade vi ihop oss och stoppade lilleman i vagnen och promenderade iväg. Och efter 5 min promenad somnade han. Och sov hela vägen till parken, under tiden vi matade änderna och halva vägen hem. Så mycket för den upplevelsen. 
 
Nu tog vi de inte så hårt utan hade nästan räknat med att han skulle sova då han skippade förmiddagsluren. Vi har tom sparat lite bröd för en annan dag, om de skulle vara så att solen behagar lysa flera gånger i höst. 
 
Ganska intressant fenomen detta med att mata fåglar. Dagens urbana cityfåglar vet defenitivt vad det är frågan om när man ställer sig på bryggkanten med nått och kastar de i vattnet. Från hela dammen kom de simmande och ville ha våra brödbitar. De tom hade slagsmål om dem. 
 
Men om man på riktigt vill mata sjöfåglar, vad ÄR bäst att ge dem? Har hört att just bröd sväller upp i deras magar. 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: