När man dränker sin häst lite snyggt en måndag

Fråga du Jasuska kan du med 100% säkerhet få svaret att jag på ett eller annat sätt försökte få livet av henne.
 
Fick börja med att DRA ut henne ur uteboxen. Okej där kan jag förstå henne, för med allt regn är hagen mer eller mindre lervälling. Jag tänkte fastna med stöveln halvvägs när hon drog iväg. 
 
Sedan testade jag ett nytt bett på henne, pelham. Och med de fick jag fungerande bromsar. Voi tusan vad hon piskade med svansen när hon lite i smyg försökte smita undan. Pelham är ju ett rätt starkt bett, men jag rider med dubbla tygar och låter den undre hänga rätt löst. I dag kunde jag rida med halvlånga tyglar och ändå jobba henne utan att hålla på och dra och slita. Jag föredrar ett skarpare bett som jag bara behöver krama om, en att använda ett mildare och vara tvungen att verkligen dra. 
 
Mordförsökt tre var då att jag RED på ridplan. Den var lite kvicksand, just på grund av allt regn som kommit den senaste tiden. Stora vattenpölar som gömmer krokodiler i storlek med elefanter, små vattenpölar som blöter ner fina hästdamer, geggia vattenpölar som gör att man sjunker ner till kina. Ja ni hör ju själva. Att tvingas jobba under sådana omständigeher kan ju få vem som helst att slå bakut. 
 
Sjäv passade jag på att njuta av solen, som för en gångs skull faktist tittade fram. 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: