Hur uppfostrar du dina söner

Läste ett inlägg i samband med #metoo som sprider sig på de sociala medierna. Inlägget handlar om hur vi skall uppfostra våra söner så att de inte sexuellt trakaserar kvinnor. De fick mig både att tänka till och jag blev faktistk lite arg. Måste man verkligen uppfostra pojkar på andra sätt än kvinnor? Är de inte individer som man skall uppfostra och lära dem sätta gränser. Jo, i större utsträckning så är de kvinnor som är de som drabbas mest, men de finns även kvinnor som trakaserar män, de är bara inte lika vanligt att de kommer fram. 
 
En viktig sak i detta är att lära individen att de har rätt till sin kropp, att de är DE som bestämmer och att omgivningen måste respektera det. Ett nej skall alltid vara ett nej. Man skall när som hellst kunna avbryta och säga nej, jag vill inte detta, låt mig vara i fred. 
 
Jag anser att man skapar en sådan individ genom att själv ha en sund kvinno/manssyns. Ser barnet att mamma behandlas väl hemma, att hennes partner behandlar henne med respekt så hoppas jag att de tar de med sig i livet. Att sönerna respekterar sina kvinnor och att döttrarna väljer snälla män åt dem som behandlar dem som prinsessor. 
 
Däremot om man ser sin förälder i ett osunt förhållande, att den accepterar att bli hackad på, ja då är risken större att man tar med sig det in i ett förhållande. Jag säger inte att de kommer vara så, men att de är en större risk. Kan man kalla sin mamma för hora, eftersom pappa gör det, är inte steget långt att man kallar sina kvinnliga klasskompisar för det. (Som tur finns det alltid undantag även här)
 
Ge barnet en stor dos själkänsla så att de kan stå emot grupptrycket. Att de väljer partnes som respekterar en. Vissa att man behandlar sina medmänniskor väl så får man respekt tillbaka. 
 
Lär barnet respektera sin egen kropp, att sätta gränser och att respektera andra människors kroppar. DET är de viktiga. 
 
(tror jag att #metoo kommer att hjälpa eller ändra på sammhället, nej tyvärr. Bra att de kommer fram, men tyvärr tror jag inte på att de kommer göra någon skillnad. De som trakaserar kommer att fortsätta med det, hur många # vi än sprider. För de bryr sig inte om vad andra tänker)
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: