Fredagsbröd

Har senaste månaden haft dille på att baka bröd. Undrar om det där finns ett samband med att vi fått varmluftsugn så att de faktist går att baka nått. Dessutom kan man slänga in flera plåtar på samma gång så man behöver inte vänta en evighet innan brödet blir klart. På förra stället tog en plåt med semlor ca 30-45 min att grädda. 
 
Sedan vi flyttade hit har jag inte köpt bröd en gång utan ca en gång i veckan drar jag i gång ett bak. Har lite snöat in mig på surdegsbröd. De tar tid, oftast två till tre dygn innan ett bröd är klart, men de blir ju så gott resultat. Nam nam. 
 
Idag var jag däremot sugen på att laga morotssemlor så fick bli vanliga bröd med jäst. Hitta lite solrosfrön som jag slängde in på samma gång så ännu mera hälsobröd. Kommer dock aldrig att kunna baka samma bröd igen för jag bakar ju aldrig efter recept när de gäller bröd. Slänger in det jag hittar i skåpet, kör runt i degbunken och låter jästa. Tex dagens bröd jäste mellan 16:30-19, sedan bakade jag ut semlorna och så fick de jästa till kl 20 (eftersom de kom en läggning som drog ut på tiden där mellan)
 
På väg in i ugnen
 
15 nygräddade semlor. Räcker en vecka då mannen inte äter bröd
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: