Saker bara en hästtjej förstår

Tänkte hästen skulle få lite ledig dag idag så släppte henne lös på ridplan. Där gick hon sedan lugnt och putsade upp gräskanterna, men hon gick ju i alla fall hela tiden. Ett helt galoppsprång klämde hon in.
 
Själv var jag rätt trött och orkade egentligen inte göra nått alls (därav att hon fick motionera sig själv) men tänkte vara i alla fall lite nyttigt och städa i uteboxen. Hon har ju boxen kopplad direkt till hagen och kan gå och komma som hon vill. 
 
Detta underbara höstväder har dock gjort att hon tycker det är onödigt att sätta hovarna utanför boxen mer än nödvändigt så hon står väl där och hänger 22 timmar av dygnet. Borde jag förklara för henne att hon faktist får gå och komma som hon vill, tanken är ju att hon skall njuta av friheten, inte stå inne och hänga som en annan tävlingshäst i tyskland
 
När hon nu står inne och hänger så mycket så produceras de en hel del slaggavfall (läs hästbajs) då hon inte ens behagar att gå ut för att besöka toaletten. Och med de föret vi har är de inte de lättaste att städa heller. Någonstans efter skottkärra 46 (fabriserat antal) började jag fundera vad tusan jag egentligen gett mig in på. Jag var ju trött.  Och då släpar man frivilligt skottkärror genom ankelhög gyttja. Inte bara en skottkärra dessutom. 
 
Egentligen borde jag tömma hela boxen och börja om från början med att göra en bädd från grunden. Men de kräver lite mera energi än vad som just nu gick att gräva fram. Får väl spara de projektet till helgen och hoppas på uppehåll så de torkar upp
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: