Så var julen över för i år

Även vi har firat jul i år, vilken överraskning alltså eller hur
 
Största delen av julen tillbringades på den inspirerande riks-8:an. På julafton åkte vi hem till mina föräldrar och firade där men dem, mina syskon samt syrrans sambo som också var på plats. De åts gott och klappar delades ut till både höger och vänster. Tydligen hade alla varit snälla i år och hälten av paketen fastnat hos adlibris. 
 
Vi hade varit lite spontana och faktist skämt bort oss med en hotellnatt i sista minuten. På så sätt slapp vi stressen med att köra fram och tillbaka på samma dag och kunde slappa lite på kvällen och kanske tom beställa nått att smaksa på via room-service, hade vi tänkt i alla fall. HAHA säger jag bara. Tydligen var hotellet mer eller mindre nerstängt under julafton. Receptionen stängde 12 och köket var inte ens öppet under hela dagen. Jaha. Beställt familjerum vilket vi inte fick. Okej de hade uppgraderat oss till ett ”lyxrum” så vi hade bastu på rummet (som inte fungerade, ringde receptionens back up nummer, tydligen en säkring som gått så den fick vi själva slå på) men tanken med familjerummet var bäddsoffan som reserv i fall natten skulle bli för jobbig, den fick vi inte
 
Kvällen blev extrem jobbig och lång. Nattningen tog nästan två timmar och G skrek i 90 min. För mycket stimulans, nytt ställe och alla rutiner i sopkorgen. 
 
Fyra varv rassel prassel puss och två varv rassel prassel promenad senare sov han i alla fall. Då var klockan 9 och vi somnade också nästan på en gång
 
Som tur gav han oss sovmorgon ända till 7:30. Tror aldrig de hänt innan. Vilket var tur då frukosten serverades först 9. 
 
 
På juldagen åt vi en god hotellfrukost
25593854_10159872874650464_480985269731007112_n.jpg
 
För att sedan sätta oss i bilen och köra söderut hem till vasa. Var så otorligt vacker väder men nästan -9 grader på sina ställen. Rimfrost i träden och solen som höll på att gå upp
 
”någon” tyckte de var skönt att komma hem, stackarn var så trött att han först sov hela vägen hem, 90 min och sedan sov ännu 45 min på eftermiddagen när han han jag promenrade till fammos för mera julfirandet, mannen fuskade och tog bilen men jag kände att jag behövde röra lite på mig
 
Juldagen tillbringade vi kvällen hos fammo och faffa J med mera mat och julklappar. Nu har vi nog leksaker så de räcker ett år frammåt. Årets julklapp var helt klart Duplo, två megapaket har vi kommit hem med (men varför finns de inga ”normala” duplopaket mera. Av de 240 bitar vi har är 13!!! sådana med åtta ”pluppar”, kanske dubbelt så många med ”fyra” pluppar. Resten en massa specialbitar)
 
Idag har vi tagit det rätt lugnt. Tvättat undan lite kläder, mannen gymmade och G och jag åkte pulka ett varv runt kvarteret. Jo, ny pulka igen, fynda en babypulka för en 5:a. På tal om fynd så halaren (reimatec) köpte jag för 25€, så ny att alla lappar satt kvar och skorna är vikingskor som använts en vinter av ett barn som inte kunnat gå och betala 15€ för dem. Skulle jag köpt allt nytt skulle de slutat på närmare 200€
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: