Sälja hästen

Ibland måste man göra tuffa beslut. Idag var en sådan dag. Som jag skrev tidigare är de mycket på det privata planet. En av alla de saker som de gällde var hästen. För några veckor sedan fick jag ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Eller först trodde jag att de rann ut i sanden för de skulle titta på andra hästar också. Men i onsdags fick jag meddelande att de kommer och ser på min häst
 
Hon blev i dag såld. Flyttar 300 km in, lite norrut i landet. Hon kommer bli ridskolehäst och tror de passar henne som handen i handsken (eller hoven i skon?) Vet att många har motstånd att sälja till ridskola. Har dock kollat upp och läst att jag kommit över om stället. Tittat på bilder. Och har som sagt varit i daglig kontakt med ägaren av stället och hon har ställt en massa vettiga frågor. Nu skall Jasuska gå på lektion för de kunniga ryttarna och de kommer utveckla henne mera. Vi skrev dessutom in en återköpsklasul i fall de vill sälja henne vidare. Då har vi förköpsrätt. 
 
Morgonen inleddes med veterinärbesiktning. Lite anmärkningar hittades, men hon är 13 år. Ren på böjprovet och stod mest och sov när benen böjdes. Svårt att hitta ett bra stället att springa på, glashalt överallt. Blev på vägen. Tur jag också hade skor med dubbar på. Kommer få betala för de i morgon, har redan nu ont i benet med misstänkt bursit. 
 
Men jo, de var nöjda med henne, hennes temperament så var bara att lasta på. Eller bara och bara. Så villig var hon inte att stiga på. Fick åka hästlastbil så de var lite spännande. 10 min tror jag de tog så inte farligt länge. 
 
 
Hej då Jasuska. Sköt om dig. Hoppas vi ses igen.
 
Powered by Jasper Roberts - Blog