Samsovning, kapitel 76

Mammas armhåla är de bästa stället att sova på. PUNKT. I alla fall om du frågar G. Jag är som bekant inte riktigt på samma linje men har fått foga mid i det faktum att han sover bäst på de sättet. I vintras när de var lite kallt var jag extra rädd för hände både en och två gånger att han hamnade under täcket. Fördelen med att att sov nära på vinter var ju att jag fick lite extra värme
 
Nu sommartid håller vi båda på att få värmeslag nattetid. För tro inte att han har börjat sova i egen säng ännu. Vi inleder starkt med att han numera skall ammas till sömns (de hittade han på för kanske en månad sedan, tidigare gick de utan) och så flyttar vi över honom till egen säng. Ibland blir de en massa spring upp och ner för trappan när han drömmer och vaknar. Då hörs de i hela kvarteret. Eller han vaknar inte alltid heller. Ibland hittar man honom ståendes på armarna, ropar men man ser att han sover ännu. Knasbaby
 
En bra natt sover han till ca 23:30 i egen säng vilket ger mig ungefär en timmes sömn för mig själv. Sedan blir han ledsen och så får man lyfta upp honom till mig. Oftast blir de lite "nattbröst" på samma gång. Borde ta itu med nattmaningen men känner att just nu orkar jag inte. Han kompenserar väl för att jag är borta på dagen. 
 
Sedan är de en massa bökande mellan 00-05 när jag oftast vaknar (har väckning 5:30). Ibland försöker jag flytta över honom till egen säng men de brukar bara ge en timmes sömn, och den är ganska ytligt då han ligger och gruffar, bökar för sig själv. 
 
Har hotat med att vi skall köpa två 120 cm sängar. Idag har vi 2*90 men jag tycker de känns smalt, speciellt de nätterna när även katterna vill sova med oss, och av någon anldedning ligger alla på min sida. Kan säga att jag längtar till att få breda ut mig i sängen på natten. Nu ligger jag som en inklämd liten pinne. Sovit så mycket på vänster sida att hela axeln är konstant inflammerad. 
 
Nästan helt naturlig bild. Från igår på dagen när han somnade mitt på dagen inne. Jag drog täcket över oss och vilade lite själv på samma gång. Ca 5 min i alla fall. 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog