Ett nytt liv

Som jag skrev tidigare så kommer 2018 att innebära en den förändringar i vårt liv. En av dessa berör maten. Mannen har länge haft en önskan om att övergå till vegetarisk mat, men tidpunkten har aldrig varit den rätta. Nu äter vi vegetariskt 1-2 gånger i veckan. Egentligen ville han börja redan i måndags men vår planering var lite kass så får bli efter att vi veckohandlat i stället. 
 
Så nu sitter jag och försöker få ihop två olika menyer. Jag anser själv att ett litet barn behöver äta både kött och fisk samt vegetariskt mellan varven. Min mage klarar inte av så mycket ”grön” mat så jag och G kommer att behålla en blandkost och mannen får sin vegemat. 
 
De ger en del utmaningar. För det första VAD skall man laga. Jag är visserligen både utbildad kock OCH har läst 7 sp vegetarisk matlagning. Men att göra det i sitt eget kök och se till att alla de ämnen som behövs i kroppen tillgodoses är en knivig fråga. Vi har i alla fall laddat upp med lite kokböcker från bibban och prickat i de maträtter som ser goda ut. 
 
Utgångspunkten är den att vi alla äter tex pasta. Sedan är tillbehören då efter vilken diet man har. Blir att laga två rätter, borde skaffa en till frys så att man kan göra storkok och frysa in. Tanken är att är vegen mer komplicerad så är kötträtten en enkel variant och tvärtom. 
 
Jag har ingenting emot att laga vege och ser det inte som ett problem att tillreda två olika rätter vissa dagar. Många rätter sköter sig själv rätt lång och då vi har varmluftsugn är det inga problem att tex laga två sorters pizza. Förnekar dock inte att de kommer att bli en utmaning. Brukar ju bjuda brorsan på mat nu som då och han är vegerarian sedan några år tillbaka. Och han har ju överlevt alla bjudningar hittills, dessutom kommit på fler så helt kass kan jag inte vara 
 
Måltidsplanering och inköpslista på gång
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Har också som mål att äta mera vege mat detta år, tyvärr är inte sambon så taggad så vi kommer också bli tvungna att göra två rätter ibland som ni… Men jag gillar också att laga mat så det ska väll gå 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: