Planera matlista – den nya stressen

Lite spontant kom vi på att vi skulle veckohandla idag i stället för på trosdagar som vi brukar göra. Nuförtiden är de dock inte dirket en spontan handling utan man måste verkligen sitta ner och planera samt skriva inköpslista så att man inte står där sedan och de fattas hälften av ingredienserna. 
 
 
Först brukar jag kolla genom kokböckerna i jakt på vegerecept, skriver upp rätterna på veckomenyn och vilken sida man hittar dem på. 
 
Sedan funderar jag vilka vegerätter G och jag skall äta (undviker dem med mycket bönor i tex åt oss) och klurar därefter ut vilka kötträtter som skall tillagas. Det är betydligt svårare. Jag är inte sugen på någon mat alls just nu och G har inte direkt några åsikter om vad som äts. Tex åt vi köttbullar med makaroner till lunch idag och sedan falafell med coscos till middag. Båda måltiderna sluta med tomma skålar och all mat i magen. 
 
Nästa steg är att skriva ner alla ingredienser som skall vara i vegerätterna. Brukar bara gladda ner först rakt från recepten och sedan renskriva enligt hur produkterna finns i affären. Slänger in produkter för kötträtterna mellan varven
 
Oj vad de låter omständigt när man skriver ner processen. Ärligt talat så jo, lägger nog ner säkert 30-40 min för att skriva och planera. Förhoppningsvis kommer de gå lättare bara man blir lite varm i kläderna och mera spontant kan komma på vegerätter.
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: