Dagens ultraljud – vilket kön har babyn

Idag var de då dags för de morgologiska ultraljudet för att kolla att de flesta delarna satt där de skulle och inga extra ben. 
 
Allt såg bra ut. Fick extra bra förklaring om allt, även om man inte själv kan se skillnad på alla delar, för att de var en extra läkare (?) som höll på att lära sig mäta foster så hennes handledare mätte och visade hur man skulle göra. Själv ser man varken upp eller ner. Liten avvikelse fanns de på ett mått för ena njurbäckenet. Skall ligga på 5.1 mm och dagens mått låg på 5.9. Jag skall dock på ultraljud en gång i månaden pga min EDS så de följer med de. Frågade vad de kan innebära i praktiken men de är ”ingenting farligt som man behöver oroa sig för” så i stället har jag ju googlat och kommit fram till att de både är downs och kräver operation osv osv osv. Nå, inte är vi direkt oroliga. Är de nått fel så går de att väl att fixa och man kan ju leva med bara en njure i värsta fall. (Och nej, vi har visserligen inte gjort kromosomtester men nackspalten var helt normal i vecka 12 så troligen inte downs)
 
Måste ju passa på och fråga om kön. Jag har ju hävdat flicka med tanke på hjärtljud och hur illa jag mår. Hade på känn att de var pojke med sonen och hade ju rätt i det. Så varför sluta med ett vinnande koncept. Tyvärr hade jag fel i mina gissningar. Vi kommer att få en pojke till. Vilket nog är helt okej, men jag tycker också att man har rätt att vara lite besvik en när man hoppats på ett visst kön. Men pojke kan vi och behöver ju inte köpa en helt ny garderob. I slutändan spelar de ändå inte så stor roll
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: