Vegetarisk spenatlasagne

Testade ett nytt recept på vegetarisk lasgne som blev helt super. Var en sådan dag att vi alla åt vege och G 14 månader åt upp allt och bad om mer. Jag åt nog varken spenat, fetaost eller soltorkade tomater i den åldern misstänker jag
 
Tog ca 15-20 min till förberedeserna och 30 min i ugnen
 
För 4 portioner behöver man
  • 300g frusen spenat
  • 150 gram fetaost
  • 150g riven stark ost
  • 1 burk soltorkade tomater (jag hittade färdighackade)
  • 8 dl mjölk
  • lasagneplattor
  • 1 msk basilika (använde felix frysta)
  • krossad svartpeppar
 
Gör så här.
 
Värm ugnen till 200 grader
 
Tina spenaten.  
 
Blanda mjölken och den rivna osten i en kastrull och koka upp tills osten löst sig. Krydda med peppar och basilika
 
Lägg ett varv med lasagneplattor i en ugnsfast form. Bred ut spenaten och lägg lite ostsås ovanpå. Nästa varv med plattor och så toppar du med tomaterna och fetaosten. Lägg på ostsåsen. Avsluta med ett varv plattor och så de sista av ostsåsen, se till att den täcker ordentligt. 
 
Grädda ca 30 min eller tills lasagnen är mjuk. Ät och njut
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: