Barnkyrka

Idag bänkade vi oss i kyrkan för en gångs skull. Har man fått en personlig inbjudan på posten så kan man inte utebli. Speciellt inte när inbjudan kom i Gs namn. 
 
Var barnkyrka för alla svenskspråkiga barn i vasa döpta 2017. Fler som var inbjudna än som faktist kom dock. Tiden var lite dålig för i alla fall oss då den började redan 13, mitt i vår middagslur. Löste de med att gå och sova lite tidigare och så väckte vi upp stackars G. I dag var säkert en sådan dag han skulle dragit en 2,5 timmars lur verkarde det som. En timme fick han i alla fall och de är de han i medeltal sover dagtid just nu. Så ingen större fara på taket. 
 
Man skulle ha med dopljuset och sedan fick alla komma fram och tända dem. Blev riktigt fint med alla brinnande ljus
 
Tur att de var barngudstjänst för ingen brydde sig att de blev lite kaos mellan varven. Inte lätt alla gånger för en vuxen att sitta stilla så imponerad av G som var nöjd och glad 99% av tiden. Blev egentligen bara ledsen när han inte fick tömma ut väskan på golvet. Var ju anpasat efter barn så mycket upp och ner. Upp och tända ljuset, Sjunga en psalm. Lite bön. Upp för välsignelse osv osv. 
 
Bästa kom sedan efter. Kaffe och ”tårta” för de stora. Majskrokar och fruktburk för de små. Skulle dock ha uppskattat fruktbitar i stället som alternativ till burken men man kan inte få allt. Döpta 2017 hade ändå rätt stor spridning i åldern. G var för en gångs skull på den äldre sidan. 
 
Var fösta gången på *krömhöm* 10 år som jag faktist var inne i trefaldighetskyrkan i här i vasa (så länge har jag bott i staden). Plus för att de kan ha kyrkkaffe under själva kyrkan så man inte behöver gå i väg någonstans
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: