Sy barnkläder

Gillar att sitta och pilla med symaskinen. Tålamodet är dock inte alltid det bästa och de skall gärna gå fort. Däremot är de år och dagar sedan jag sytt kläder. Har inte blivit av bara. 
 
Just nu har jag däremot ett stort sug efter att sy barnkläder. Botaniserat på bibliotekets syhylla men de böcker som var inne var inte dirket de nyaste. Ena boken var från 1991. Barnmode är alltid barnmode men även där går de tydligen trender. Inget av mönstren var jag sugen på att sy. Fick då tipset om att i läsesalen finns tidningen ottobre som har specialnummer med bara barnkläder. Se där nu hittade jag roliga mönster som ”bara” var 4-5 år gamla. Mest sommarnummer som var inne men de blir ju snart dags för de.
 
Steg två när de gäller kläder är tyg. Finns en affär i Kokkola som har helt fantastiska barntyger (på hemsidan i alla fall) och där man kan beställa. Lite tveksam har jag varit till att beställa tyg online då jag gärna vill känna lite först. Tålamoden räkte dock inte så långt att jag kunde vänta på antignen åka dit själv eller be min mor hämta åt mig så chansade. 
 
Fort gick det. Beställde i söndags och lite före 8 i morse pep de till i telefon att de hade kommit till busstation. 
 
Spännande innehåll. Fick en ”kestokassi” på köpet
 
Grönt var tydligen dagens färg. Två trikåtyger med mönster och ett enfärgat. Plus resår i samma färg. Måste kolla om de behvös kantband till mönstren och så en sytråd som inte är rosa så kanske jag får ihop nått innan veckan är slut
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: