Vågar man fira kvinnodagen?

8 mars idag. Internationella kvinnodagen. Frågan är om man idag ens vågar fira den. På mitt facebookflöde och på instagram dyker det upp bilder som dessa (tog den snällaste jag hittade)
 
 
 
I stället för den dag att fira kvinnan verkar de som att folk dragit det till en feministisk kamp där man till varje pris måste bekämpa kvinnodagen. Gör det om DU vill, inga problem för mig, men tvinga inte alla andra att göra på samma sätt. Kvinnodagen instiftades för att uppmärksamma ojämställdheten och kvinnans situation över hela värden och har firats sedan 1910. 
 
Idag har kvinnor på många sätt det bättre än för 100 år sedan, även om långt i från alla har de bra.  Kvinnodagen har därför på många håll i värden gått över till att bli en dag då män uppmärksammar och hyllar sin kärlek till kvinna, ungefär som morsdag eller alla hjärtans dag. Självklart skall kampen fortsätta i de länder där det behövs, men tror inte det gör så stor skillnad på om jag firar med en ros eller bojkottar (okej jag har inte ens fått någon ros)
 
 Kvinnodagen till ära har jag gjort en riktig kvinnosyssla. Strukit alla våra kökshandukar. Är så tillfredsställande då vi till 80% använder ärvda linnehandukar. Linnehandukar blir tyvärr skrynkliga och ”fula” efter tvätt. Min innre pedantiska sida ogillar det, men hinner inte alltid åtgära saken. Nu är dock alla handukar tvättade med ättika (för dålig lukt) och nystrukna. Friden kan åter sänka sig över vårt hem
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: