Somna i egen säng

Vi tycks ha ett litet on off förhållande med den där ena långsidan på spjälsängen. Just nu är den off igen efter att den varit påskruvad i 10 månader. 
 
Varför skruvade vi bort den denna gång då? Finns två orsaker. 1 Mina magmuskler tycks ha rymt sin kos och jag lyckas inte lyfta i G i sängen när han väl har somnat. Och 2 så skulle vi vilja att han somnar i egen säng. Just nu somnar han nämligen bara om man ligger och håller om honom så att han får vara lilla skeden. 
 
Så i söndags försvann då långsidan puff veck. Resultatet gällande sövande har dock inte förändrats. Har varje kväll testat att lägga honom i egen säng och läsa sagan så, men han blir helt hysterisk trots att jag bara är 10 cm bort. Till slut kommer han ålandes över till mig och lägger sig i min famn. För så skall de vara. 
 
Nätterna är lite jobbiga de också och han sover oroligt. Han brukar böka en massa, gny och gnälla mm. Brukar avhjälpas med att sticka in en hand mellan spjälorna och klappa lite på honom. Har hänt mer än en gång att jag somnat på de viset och vaknat med en arm som sitter fast i spjälsängen 🤣
 
Nu rullar han i stället över till mig så att han kan sova nära nära, vilket verkar vara just det han behöver. Han har ett stort närhetsbehov och de har varit större vid utvecklingsfaserna. Inser att jag får slänga ut mannen ur sovrummet, tur vi har gästsäng, sedan när barn 2 kommer. Då kan jag bre ut mig i heeeela vår säng på 180 cm. Tanken är ju att jobba på Gs ”sömnproblem” men får se hur det går. 
 
I kväll somnade han dock snabbt, hela läggningen tog 15 min inklusive saga. Kanske de var panadolen som hjälpte, visade sig vara tandsprickning på G också
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Ett tips är att ha babyn att sova i vagnen den första tiden, det har funkat bra hos oss. Det har också känns tryggare då babyn kommer lite högre upp och utom räckhåll för ivriga småsyskon.

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: