När vården har synpunker på ens graviditet

Ibland får man höra både det ena och det andra från vårdpesonal. Och tyvärr har de handlat om saker som de inte ens behöver lägga sig i för min del 
 
Redan tidigt i graviditeten fick jag försiktiga frågon om de ändå inte kommer lite för tätt på och vid fel tidpunkt med tanke på hur jag hade mått tidigare under hösten. Orsaken till den frågan var ju för att jag krachade in i väggen. Som berodde på att jag inte fick sova på nätterna i kombination med stress på arbete och samtidigt försöka pussla in en häst i det hela. Med mera. Jo jag har kanske en lägre trötthetströskel idag men har aldrig självt tänkt på att graviditeten skulle ha kommit vid fel tidpunkt. Då borde inte heller vården planetar sådana tankar. Som tur tog jag inte åt mig heller
 
Plump två kom för en månad eller två sedan när jag var på rådgivningsbehsök och just den perioden hade väldigt jobbigt med foglossning (det är peppar peppar lite bättre för tillfället så länge jag inte sprungit ett maraton under dagen) och kroppen var allmänt slutkörd. Då tyckte barnmoskan att ja, kanske de räcker med två barn för din del. Åter igen. Hon har ingenting med det att göra hur många barn jag vill ha och vad som är lämpligt eller inte. NEJ, kommer inte att bli 18 månader mellan denna baby och ev syskon om det är så att vi vill ha flera barn. Kommer däremot satsa på att bygga upp styrka i kroppen så att den orkar bära en ev graviditet i framtiden. Men bara det är ju ett ettårigt projekt. 
 
Är dessutom mitt val hur mycket jag vill utesätta min kropp för och vad jag drar gränsen för hur mycket jag orkar. Kan inte sticka under stol med att det HAR varit jobbigt denna gång och skulle jag varit i arbete skulle jag troligen blivit sjukskriven (är det by the way nu också). Som jag skrivit tidigare så har jag trots allt varit gravid mer än halva tiden de senaste 3 åren. Sådant tär på en kropp. 
 
Sista jag fick höra var när jag pratade med ”min” fysioterapeut i telefon. Skulle egentligen haft ett återbesök men känner att jag varken orkar eller att de ger mig så mycket så avbokade det. Hon ringde i alla fall upp för att prata genom saken. Tydligen skulle de enligt henne inte ha hjälpt med regelbunden fysio heller så de så. 
 
Nå, innan vi avslutade frågade hon hur jag tänkt kring förlossningen. Har ju planerat för en normal förlossning. Det var fel. Jag med min historia borde absolut välja kejsarsnitt utan att fundera på saken (vilket jag har förstått att jag blir beviljad om jag önskar just med tanke på hur tokigt de gick sist) Saken är den att jag INTE vill ha snitt. För jag måste sövas ner och det är jag inte sugen på. Finns nämligen bara en anestesiläkare som kan tänka sig att lägga ryggbedövning på mig pga riskerna de kan medföra. Och i sådana fall måste jag dessutom ligga kvar minst 2 dygn för övervakning då det finns risk att de kan uppstå hematom i ryggraden i stället. 
 
Fanns hot om akut kejsarsnitt förra gången, men då förklarades det väldigt tydligt (okej jag var rätt borta och läkaren prata bara bruten finska, men mannen fattade i alla fall vad som sades) att OM de blir snitt så sövs jag. Blev slut på ätande och drickande då för säkerhetsskull. 
 
Vad lägger man upp för en bild till detta inlägg då. Får bli en på mig när jag svalde badbollen. Tur det är över snart i alla fall. Förstår inte hur denna mage kan ligga på mittlinjen. Betyder att jag var större med G då jag låg på övre linjen hela tiden
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: