Första brasan är tänd

En sak som är bra med detta hus är ju att vi inte har mindre en TRE eldstäder. Vedeldad bastu. Vedspis i köket (som dessutom inte använts på nästan 30 år) och en ackumulerande spis i vardagsrummet som täcker hela väggen. 
 
Det har tydligen varit rätt sparsamt med eldandet överlag här de senaste åren så innan vi flyttade in var sotaren här och gick genom alla rökgångar och skorsten för att se att det är ok att elda. Och det var det. Ägarna verkar inte riktigt tro på att vi faktist kommer att använda vedspisen och har flera gånger frågat om vi inte vill att de lägger tillbaka skivan som varit ovanpå. Förra huset vi bodde i kunde det ju hända att vi inte använde elspisen på en vecka för att vi eldade så mycket i vedspisen. Tror samma sak kommer att gälla här
 
Idag ”proveldade” vi som sagt i vardagsrummet. Ett helt tidningsark. Detta för att kolla att det finns drag i skorstenen, kan tydligen bli kalluftsfickor om den inte är använd på länge. All rök steg rakt upp så tror det borde vara ok. Så nu kan jag elda lite på dagarna om andan faller på
 
Är som sagt ingen liten spis i vardagrsrummet. Tror det kan vara riktigt skönt att sitta på bänken och värma fötterna eller ryggen i vinter. Kanske med lite varm kakao
 
Folk brukar ju säga att vi är tokiga och kanske det stämmer. För just nu har vi INGEN värme på alls i huset. Två rum har fasta el element i väggen. Köket och sovrummet har lösa el-element. I vardagrsrummet finns det inga element alls. Sedan finns det även en luftvärmepump men den har vi inte riktigt fått koll på. Eller vi har fått den att blåsa kalluft. Då blev de kyligt. Så för tillfället pendlar de mellan 19-20 grader inne (utan uppvärmning) och ingen av oss klagara. Vi är vana med kallare 🤣

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: