Rädda ett jordgubbsland?

Med huset kom det ett jordgubbsland. Som inte mår så bra
 
Det finns en massa plantor här och var
 
Tror inte de blivit skött på flera år
 
Plastjordgubbarna verkar däremot må bra och har till och med överlevt vintern ute i landet, några har tom blasten kvar och är lite röda på den sidan som legat ner mot marken. Har hittat säkert tio stycken plastjordgubbar i landet, fattar inget
 
Men vad skall man göra med detta? Är det bara att köra med jordfräsen och utplåna allt för att sedan börja om från början? (Kan man hyra en jordfräs i jeppis, tror inte maken är så pigg på att gräva upp allt för hand) Finns det plantor som man får jordgubbar av redan i år så man inte behöver vänta åratal. Inser att jag nog inte kan någonting om jordgubbar och deras plantor. Svart plast lär vara bra i alla fall att täcka in marken med. 
 
Bärbuskarna skulle vi säkert också få ta ner och ersätta med nya. En är i alla fall helt död och resten ser ut att hänga på en skör tråd. Samma sak där, finns det buskar som vi kan få bär av redan i år. Annars funderade vi på att i sommar plantera nya buskar och i nästa år ta ner de gamla. 
 
Rabarbern trivs i alla fall ypperligt. I måndags fanns ingen rabarber där, nu har den blivit så här stor
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Nu är jag ju heller ingen expert men har skött om vår gård enligt bästa förmåga och med typ logiskt tänkade i snart 7 år, så jag talar bara utifrån det, hehe.. Buskarna skulle jag bara klippa ner och så får de växa upp igen, hinner kanske inte komma bär i år men troligtvis nästa! Jordgubbsplantorna skulle jag nog kanske köpa nya, finns t.ex. större plantor vid Blomqvist plantskola i Lepplax som det borde komma bär på redan i år. Jordgubbsplantor har jag för mig att jag läst nånstans att man ändå borde förnya (kan man ju göra gratis genom att ta sticklingar från äldre plantor) med några års mellanrum för att de ska må som bäst. 🙂 Annars kan man ju gå till typ Sunds o fråga personalen där, de är ju kunniga. Lycka till!

    Gilla

  2. Nu är jag ju heller ingen expert men har skött om vår gård enligt bästa förmåga och med typ logiskt tänkade i snart 7 år, så jag talar bara utifrån det, hehe.. Buskarna skulle jag bara klippa ner och så får de växa upp igen, hinner kanske inte komma bär i år men troligtvis nästa! Jordgubbsplantorna skulle jag nog kanske köpa nya, finns t.ex. större plantor vid Blomqvist plantskola i Lepplax som det borde komma bär på redan i år. Jordgubbsplantor har jag för mig att jag läst nånstans att man ändå borde förnya (kan man ju göra gratis genom att ta sticklingar från äldre plantor) med några års mellanrum för att de ska må som bäst. 🙂 Annars kan man ju gå till typ Sunds o fråga personalen där, de är ju kunniga. Lycka till!

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: