Guldet på vår bakgård

Se vad som växer på vår bakgård
 
Vi har havtorn. Inte bara en eller två buskar utan vi har nog närmare 8-10 buskar. De är inte så stora men ger en massa bär. Vet inte riktig hur de fungerar heller. Är väl honbuskarna som bär bär? Antar jag. Blir de stora eller? För vi har en jättebuske/träd men som inte har några bär så gissar att det är hanen då. 
 
En liten hjälpreda. Sekunderna innan han trillade ner för backen
 
Havtornen är i princip enda som vi ”lyckats” med här på gården. Vi hade massor av äpplen, så mycket att grenarna dignade i backen. Smaskens sa getingarna och åt upp alla. Finns kanske 40 äpplen kvar totalt i båda träden. Destu fler ruttna äpplen på marken som trillat av pga getingarna. Jag som planerat göra mos. Bärbuskarna gav inte heller så mycket att hänga i granen. Troligen pga gamla buskar och torr sommar
 
 
Måste ge en eloge till den urtidsmänniska som paddlade ut i skärgården på sin stock, hittade havtorn, märkte att de var ätliga och sedan började plocka dem. Är verkligen ett pillergöra och sticks gör de dessutom. Hitills har vi plockat ungefär en liter, och finns kanske 3-4 liter till att plocka. Så vi har arbete en sådär 5 timmar
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: