Hur skall man klä sig egentligen

Denna underbar årstid. När man inte har en aning om vilka kläder man skall lägga på sig när man går ut. I ena stunden skiner solen och det är varmt för att i nästa blåsa en isande vind och regna. Barnen tycker jag har hyffsat varierande kläder, mamma har en jacka som får duga till allt och en regnrock från det glada 80-talet (som jag snott av min mor). Mycket kan man säga om kvaliteten på rukas kläder men tror att utvecklingen har gått frammåt de senaste 30 åren gällande kläder som andas *host*
 
I går fyndade vi en regnrock till G på loppis. Vi tog oss en runda på båda ställena som var öppna. Sa åt mannen att han skulle hålla ögonen öppna efter nått i storlek 86. Följande bord hittade jag en i storlek 90. 2€ betalade jag så får se vad den håller. 
 
G hade parken idag. Var verkligen lager på lager på lager idag. Var jättemulet och hotfulla moln om regn när vi startade så klädde honom för det. Inne i stan blåste det däremot en kall vind. Stackarn var som en  michelingubbe. Vanliga kläder under. Sedan ett lager med vindbyxor och pop vindfleece. Ovanpå detta kurabyxor och jackan jag hittade i går. En mössa. Tumvantar och skalvantar (som saknas på bilden) Mommos stickade strumpor och nokia vinterfodrade gummistövlar som är en storlek för stora. 
 
Han hade för övrig inte alls bråttom hem. Utan ville sitta mitt på gången och titta på gruset och plocka blommor. Mamma och T hade lite kyligt för vi skulle bara snabbt hämta. 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

28 kommentarer

 1. Ja, vår och höst tycker jag är jättesvåra.. Idag ser det till exempel jättefint ut men är svinkallt =/ Tur det i alla fall är ganska enkelt att plocka på och av om man kör lager på lager 🙂

  Gilla

 2. Ja, nu är det den tiden när det är svårt att klä sig på morgonen och sedan tro att det skall vara rätt kläder hela dagen, men det där med lager på lager är bra så man kan plocka av lite efter hand 🙂

  Gilla

 3. Ja det är hopplöst svårt att välja rätt kläder nu. I sol och lä kan man ha T-shirt och i blåsten går det nästan åt en täckjacka!😆 Idag kändes det skapligt när jag åkte till lasarettet och efteråt frös jag genom ben och märg!😬😆

  Gilla

 4. Ja du detta höstväder, idag har jag gått på jobbet och huttrat. Måndagar betyder massor med uteaktiviteter för mig. Det är först utomhus i form av rastvärd 40 minuter och sedan har vi 30 minuter täckning på fritids. Jag har gått i min ullkappa och frusit så imorgon blir det att klä sig för kylan ännu mera. Får erkänna att jag inte är riktigt van vid temperaturen ännu 😉

  Gilla

 5. Jag håller med att det är svårt att veta hur man ska klä sig nu.Det värsta är att veta hur man ska klä sonen utan att han ska svettas som en gris.Han är nämligen varmblodig och blir varm väldigt fort.

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: