Tremånadersrapport

Ja inte hinner jag rapportera i tid om vad som sker här hemma. 
 
T är i alla fall tre månader nu. Äter när han är hungrig och sover när han är trött. Ungefär så ser dagarna ut. Har börja skratta och är oftast glad. Följer med vad som händer runt honom. Sover *peppar peppar* bra på nätterna. Äter 22-02-05 ungefär. Somnar oftast med mig vid mitt i natten maten. 
 
Var en sväng via rådgivning för vägnig och mätning. Gossen växer så det knakar. 7995 g tung (han har alltså nästan fördubblat sin födeslevikt på 3 månader. Inte illa det. Var bra kvalitet på mjölken denna gång) mätte in på 63 cm så gjorde helt rätt som plockade fram 68:ans storlek här i veckan. Inser att han kommer kunna ha samma vinterhalaren som brorsan hade förra vintern, de förväntade jag mig inte. 
 
Längden följer han samma stil som sin bror och kurvan börjar dippa. Gissade att det var det som hände när hon ville mäta om honom. G trillade ju från normalkurvan till minust 2 där han ligger ännu idag. 
 
De var lite oroliga för hans huvud. 44.9 cm mättes de till. G hade så stort huvud som 6 månaders. Vi är inte oroliga för han har ett jätte avlångt huvud, inte runt som de flesta barn. Nå hon skulle prata med läkaren och se om vi måste komma in på en extra huvudkoll. Åtminstone fontanellen fram finns kvar så beror inte på det, och inte verkar han ha vatten i huvudet heller (Som också kan orsaka stora huvuden) han är väl bara inte släkt med mig som har minihead. 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

30 kommentarer

 1. Har kikat in på din blogg ibland eftersom vi också har en liten bebispojke och tror vi bor i grannkommunen från er 😊 kände för att kommentera nu plötsligt. Vår pojke är 4 månader och han väger 7.5 kg 66.1 cm och de har varit oroliga för hans huvud då det varit så litet. I fredags på 4 månaders kontrollen hade han bara 40.4 huvudmått så hälsovårdaren skulle prata med läkaren och se om vi också måste på en extra koll då också fontanellen var väldigt liten.

  Gilla

 2. Grattis till 3 månader! Tyckte det var igår min nu snart 7-månaders var så liten. Skönt att T växer som han ska och att huvudet verkar OK! Vi fick också en extra koll fast för att vår son har lite platt huvud.

  Gilla

 3. Åh så söt! 😀 Tänk, tre månader… Det är när de är så där små som man märker hur fort tiden går! Skönt att allt är bra och att allt flyter på som det ska 😀 // Petra Elisabeth

  Gilla

 4. Åh de växer så snabbt de små! Min är redan 6 månader, förstår inte alls vart tiden tar vägen! Han ser ju ut att må väldigt väl din lille ❤ Tror inte det är något fel heller, men skönt att kanske få komma in på en extra kontroll för säkerhetens skull!

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: