Knytkalas i dubbel bemärkelse

Om ditt vardagsrumsgolv ser ut så här, vad tror du då att har hänt. Syftar alltså till antalet bärdon, inte kaoset i övrigt. 
 
Hade knytkalas här hemma. För ett par dagar gick jag med i en lokal facebookgrupp med folk som bär sina barn. Jag skulle nämligen vilja bli bättre på att knyta. Köpte den gulgröna förra året till G men den har mest legat i skåpet. Köpte begagnad av en tjej i sydafrika (nära och bra eller hur) som sålde den billigt pga fel färg. Iom att den är så ny är den också hård vilket gjort den lite svårknuten.
 
Bad alltså om hjälp i gruppen och plötsligt slutade med att jag hade knytkalas i dubbel bemärkelse. Kände ingen som kom vilket var lite extra kul. Jag har dock en viss andel spontanitet i mig och attityden bäst att ta tag i det för annars bli det aldrig gjort (gäller nästan allt utom min examen då *skrattar*)
 
Så igår var vi 4 st mammor och 6 st barn varav 4 under ett år. Riktigt bra gick det och fick lite tips på vägen. Som värdinna blev det lite stökigt att sitta och lyssna hela tiden (kaffet måste ju kokas och äldsta sonen jagas). Det jag önskar lära mig är en knytning jag kan göra hemma för att sedan kunna stoppa in T på stan. Lite bökigt att stå med 5 meter tyg på en parkering. 
 
Inte helt illa knutet i alla fall. Trikåsjalen har vi använt när båda barnen var nyfödda och håller på att öva med den vävda. Till vardags använder jag mig rätt mycket av ergobabys bärsele dock. Tyvärr tycker inte mina axlar riktigt om att bära
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

35 kommentarer

 1. Gud vad roligt att mötas sådär och hjälpa varandra. Jag jobbade i en babybutik och förstod inte hur dom som kom in kunde knyta så bra 🙂

  Gilla

 2. Så kul att dra ihop något spontant på det där sättet, det är verkligen så fantastiskt med internet ändå:D Det ser så himla mysigt ut när man bär barnen sådär 😀 Samtidigt ser det så sjukt svårt ut!

  Gilla

 3. Så kul det lät. Önskade att sjalbärandet var mer poppis för 20 år sen. Jag ville nära, min dotter älskade att bli buren men bärselarna som fanns då gillades inte av dottern eller axlarna. Ser så mysigt ut

  Gilla

 4. Hahaha, min stuegulv ligner nogle gange også dit, og jeg har ikke engang børn, så det er ren og skær mig selv, der er rodet det til. Det er faktisk utrolig imponerende, du har små "hjælpere" til at rode til 🙂

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: