Lugna livet som hemmamamma med två små

Ni kanske har märkt att det ekat lite tomt här inne (igen). Hinner aldrig riktigt sitta ner och skriva just nu som jag vill och alla de fina inläggen som jag gjort till ”nöddagar”, sparade utkast, är sedan länge förbrukade. Någon dag när mannen har ledigt, alla barn sover på samma gång och solen står i rätt förhållande till månen skall jag knåpa ihop några nya utkast. Under tiden ekar det tomt bara. 
 
Sent i går kväll satt jag i alla fall och påtade lite på en lista, på vad jag gör på dagarna och hur lugnt och skönt det är att bara gå hemma med två små barn, samtidigt som man försökter hålla koll på hushållet (Jo, jag gör det mesta här hemma för att hålla oss flytande, detta pga att min man är borta 10 timmar per dag och helt enkelt inte hinner delta så mycket i hushållsarbetet. Han gör det han hinner och resten fixar jag)
 
Så här såg min söndag ut. Med ett barn som vägrade sova middag och mannen på morgonskift:
 
05:00 Väcks av mannes väckarklocka, han har jobbhelg. Lyckas somna om 05:20
06:13 Storebror vaknar och väcker mig genom att pilla mig i ögat
06:30 Ingen nåd. Upp på wc. Blöjbyte. Lillebror hungrig så måste amma
06:40 Frukost till storebror, slänger i mig en smörgås och läser tidningen
7:10 Blöjbyte och påklädning av lillebror. Storebror och mamma hakar på samma tåg
7:30 Sängarna bäddade och tvättmaskin startad
7:45 Matar alla djuren (katt och kanin)
8:10 Blöjbyte lillebror
8:20 Amma
8:35 Klär på alla barn och ut på vagnspromenad. Lillebror somnar i vagnen innan vi ens hunnit ut. Det regnar. Vi går och handlar smör och bröd
 
10:20 Hemma igen, slutar regna när vi kommer in efter 90 min ute 
 
10:30 Blöjbyte och amning lillebror. Slängt pasta att koka
10:50 Lunch och nattar lillebror på samma gång
11:15 Drar i gång en bulldeg
11:30 Blöjbyte storebror 
12:00-12:45 Försöker natta storebror, misslyckas. Lillebror vaknar
13:00 Tänder en brasa
13:30 Amning och blöjbyte
14:00 Mellanmål och bakar ut den överjästa degen
14:30 Slänger in tvätten i torktumlaren
14:40 Amning och ny blöja
15:10 Börjar förbereda middag
15.20 Blöjbyte storebror
15:40 Storebror somnar 
 

15:55 MANNEN KOMMER HEM
16:14 Middag
16:30 Städar köket
17:00 Viker in två veckor tvätt med mannen
18:30 Storebror skall läggas, tar två timmar idag (mannens jobb första 90 min)
19:00 Plockar upp i vardagrummet, ammar, blöjbyte och nattar lillebror
20:30 Tar över nattning av storebror
21:00 Packar in bullarna i frysen och matresterna i kylen
22:00 Egnat onödig tid att skriva detta. Nu skall lillebror ammas och ny blöja. Och jag skall försöka sova. Räknar med tre uppvak i natt (blev bara två)

22:40 Jag somnar

05:47 Storebror väcker mig genom att peta mig i ögat

 

Mellan alla dessa punker hinner jag även leka, läsa böcker, torka babyspyor, jaga barn och säga N E J 1000 gånger. 

 

Livet som hemmamma är så lätt och glamoröst. 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

32 kommentarer

 1. Wow! Ni har verkligen action hela tiden. 🙂 Sen ja, när nån säger att man som hemmamamma "bara sitter hemma".. Öööh. Att komma ut och jobba är egentligen lite av en paus. Så kände i alla fall jag. 😛

  Gilla

 2. Känner verkligen igen mig! Fast när mina barn var små drev jag samtidigt företag med hästar som jag tog hand om med bebis i vagn eller bärsele – helt obegripligt när jag tänker tillbaka på det idag. Njut av dina hemmadagar- det går fort! 🌸💕

  Gilla

 3. Jag är impad över att du hinner med så mycket ändå, och med två barn! Jag skulle t ex inte hinna vika tvätt samma dag som den tvättas. 🙈 eller så är jag inte lika effektiv som du verkar vara. 🙂 Känner i alla fall igen det där med att vara den som får göra det mesta hemma.

  Gilla

 4. Åh en mysig lite bubbla när man är hemma sådär med vardagspusslandet på egen hand. Minns det väl. Det är mysigt en tid men sedan längtar man ut igen. Njut så länge det varar så mycket du kan 🙂

  Gilla

 5. Låter verkligen jätteglamouröst tidiga mornar och alltid något att göra. När man ser en familj ute så tror man oftast att livet är enkelt och glamoröst. Man vet ofast inte hur det ser ut hemma, men även om det är mycket skrik så älska man det, tack för du delar med dig 🙂

  Gilla

 6. Så var mitt liv också innan jag började jobba och sonen började på förskolan. Det är så det är att vara ensamstående på hel tid 😉 har ni testa med att korta ner äldsta sonens sovtid mitt på dagen? Min som blir 2 år nu på söndag och bvc sa att der får bra att korta ner till en timme nu. När vi bara är hemma så sover inte sonen alls utan orkar med hela dagen och somnade på max 15 min på kvällen 🙂

  Gilla

 7. Blir alldeles trött av att läsa detta! Vad du kämpar på! Hoppas du får in lite tid att ta hand om dig också då och då<3 Brukar också lägga inlägg på utkast och publicera senare om jag inte kommer på något annat man vill skriva om, det är rätt smidigt för de dagar man inte hinner!

  Gilla

 8. Att vara hemma och vara föräldraledig är inte så lätt och fridfullt som många tror. Det är mer jobb än vad man tror. Inte bara med barnet, utan allt runt omkring. Visst jag har större barn (6 och 8 år) men ibland så kan jag tycka att det är skönare att vara på jobbet pga att barnen leker, bråkar och härjar om vartannat.

  Gilla

 9. Man har verkligen ont om tid som småbarnsmamma. Så fort man påbörjat med ett inlägg vill Lilleman ha min uppmärksamhet. Slutar ofta med man inte har skrivit något och all tid går till Lilleman och att städa.

  Gilla

 10. Wow! Känn inte att det ekar, tillåt det att eka här.
  Jag får prioritera bort andra saker när jag väljer att istället lägga tiden på bloggen och sociala medier. vissa dagar funkar det att kombinera det, men andra dagar får tvätt och dylikt som inte hinns med när barnen är vakna bli till en annan dag.

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: