Kanske det får vara en puky balanscykel till jul

*I Samarbete med Polkuped.fi / Polkuped.se*
 
När Thomas och Eva som äger Polkuped kontaktade mig och var intresserade av ett samarbete blev jag jätteglad. Vi har nämligen en längre tid funderat på att beställa en springcykel till G men inte riktigt kommit oss för. Både jag och mannen är ju för ett aktivt liv med mycket rörelse och vill föra det vidare till barnen. 
 
Det som polkuped är mest kända för är deras springcykel puky som de importerar från Tyskland. Puky är en cykel med hög kvalitet som inte tummar på säkerheten. Den väger nästan ingenting (3,5 kg bara) så man kan lätt slänga den över axeln eller i vagnen om barnet inte orkar cykla mera. 
 
 
Puky har även fått småsyskon, den mindre pukylino som rekommenderas för ettåringar som kan stå och är minst 75 cm långa. Wutsch är lite större och passar barn som är 80 cm långa och runt 1-1,5 år gamla
 
Så här kan det gå när man skall ut och fota bilder till inlägget. Att söka stenar för att ploppa ner i gatubrunnen var mycket mer spännade. Tur att cykeln passade bra i barnvagnen. 
 
Man hittar inte bara cyklar i olika storlekar på polkuped. De har även all möjlig utrustning för att gynna ett liv i rörelse. Förutom cykeln beställde vi även hem en hjälm på samma gång åt G.
 
 
Man hittar även gymnastikredskap, tillbehör för uteliv,simning och skidning, mm och mycket mer. De står för ett aktivt liv i rörelse, vilket är väldigt viktigt i dagens samhälle där vi blir allt mer stillasittande. Vi strävar efter att vara ute en stund varje dag och ofta går G i stället för att sitta i vagnen om vi bara väljer vägar utan trafik. Med sin cykel kommer att nu att bli ännu mer rörlig. 
 
Följer man dem på Facebook  och Instagram (rekommenderar starkt) får man många bra tips om just barns aktivitet. De svarar desstom snabbt på frågor via chattfunktionen både på hemsidan och på facebook. 
 
Vi har torrtränat inne med cykeln. G är snäppet för kort strumpfota, men med vinterkängorna på når han ner till marken utan att behöva stå på tå. 
 
 Nu börjar julen närma sig och då kanske man vill beställa hem en julklapp som uppmuntrar till rörelse. Just nu är reflexvästar och vinterhandskar populära produkter att beställa. Man hittar även fina julklappar som gymnastikredskap och simredskap. Största delen av produkterna är tillverkade i norden eller europa och håller hög kvalitet. Produkterna postas oftast iväg samma dag om det är möjligt. 
 
Och för mina svenska läsare, använd länken  så kan även ni beställa julklappar från polkuped. 
 
 
 
 
 
Nu kommer det bästa av allt. Till mina läsare kan jag bjuda på en rabattkod. Med koden mariasliv15 får ni  -15% rabatt på hela sortimentet (gäller EJ skidor, gymnastikredskap och simredskap) rabatten kan alltså användas på cyklar, hjälmar, Isbjörn vinterhandskar, ergobaby, reflexer, lampos osv. 
 
Koden är i kraft 30.10-6.11 !! så passa på. Koden fungerar både på den finska som den svenska sidan 
 

 mariasliv15

Fota en nästan två åring som älskar kameran. Inte det lättaste. 90% av bilderna såg ut såhär. 
 
 
 
 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

44 kommentarer

 1. Balanscyklar är toppen! Har haft det till mina tre barn. Aldrig stödhjul, vilket jag e glad för då jag sett skillnaden till att lära sig cykla o lära sig hålla balansen.
  Min dotter som är yngst lärde sig cykla på tvåhjuling när hon var knappt 3,5 år. Tack vare balanscykelns träning innan dess.

  Gilla

 2. Vad kul! Den ser mer stabilare ut än en vanlig sparkcykel. Som du skriver tror jag en sån kan vara ett bra hjälpmedel att få ett barn mer rörligt – roligare än att bara gå bredvid vagnen. 🙂

  Gilla

 3. Vag härligt att ni är en aktiv familj och gärna vill föra över detta till era barn, det är så det skall vara.. perfekt när ni är ute på promenad och den lille kan cykla bredvid, det såg ut som en spännande cykel =)

  Gilla

 4. Men vilket roligt samarbete! Jättebra att uppmuntra barnen till att röra sig så detta är ju perfekt! Har inga barn men tror detta är riktigt bra tips för dem som har! Så lätt att barnen är inaktiva nuförtiden! 😀

  Gilla

 5. Jättebra att lägga grunden tidigt för aktiva barn. De har dom nytta av genom hela livet. Att träna balans och motorik samtidigt är ju klockrent. Roligt för dig med samarbete också. Hoppas ni får många fina cykelturer ihop.

  Gilla

 6. Vilket roligt samarbete, väldigt bra skrivet av dig. Det var intressant att läsa och jag tycker det är så fint att du väljer att vara aktiv med barnen.
  Fina bilder har du också, söt kille du har 🙂

  Gilla

 7. VIlket roligt samarbete! Springcykel är ju så roligt för dem små. Dem har stor nytta av det länge, och jag tycker det har gjort en stor skillnad på balansen sen när de börjar med riktig cykel utan stödhjul 😀

  Gilla

 8. Men vad spännande! Det där låter ju som världens grej! Vad roligt att de kontaktade dig och ville göra ett samarbete. Det är ju en enorm bonus eftersom ni redan var intresserade av deras produkter. Hoppas att ni får roligt med er nya leksak 😀 // Petra Elisabeth

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: