Isolerade i hemmet pga mässling

Som tur är är det inte vi som är drabbade. Men ungefär 5-6 km från var vi bor finns det ett bekräftat mässlingsfall och så klart har den familjen rantat runt halva stan. Läste någonstans att det är upp till 300 pers som de direkt eller indirekt haft kontakt med. Jättekul
 
Nu är rekommendationerna att folk i riskgrupperna, ovaccinerade och små barn skall hållas hemma och inte umgås i folksamlingar nästa vecka då man inte vet HUR många som kan tänkas vara smittade då man tydligen kan sprida smittan innan man själv blir sjuk. 
 
Vi har ju T som är helt ovaccinerad då det är först vid 12 månader som det ingår i vaccinationsprogrammet. G är ju inte heller helt skyddad då han bara fått en dos och det krävs två för fullt skydd. 
 
Varför varför varför väljer man att inte vaccinera. Varför utsätter man andra för faror? Flockimuniteten för mässlingen här i trakten ligger väl på under 75%. För att den skall fungera bör det vara över 94% om jag inte minns fel. Man vaccinerar ju inte bara för sin egen hälsas skull (eller barnens) utan även för att de som INTE kan ta vaccin av olika orsaker (sjukdom osv) skall få skydd. 
 
Att man då väljer att inte vaccinera pga någon löjlig inbillning att vaccin kan vara farligt kan jag inte förstå. Varför skall mina barn tvingas hållas hemma för att ni väljer att inte vaccinera. 
 
Ja jag är arg. Vi drabbas indirekt. Vår vardag drabbas. Jag vill inte att mina barn skall bli sjuka pga någon annan idiot
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

27 kommentarer

 1. Jag håller helt med dig, jag förstår inte heller varför man inte vaccinerar. Jag är inte så insatt i ämnet men tänker på de som inte klarar av att få vissa sjukdomar, som bebisar till exempel.

  Gilla

 2. Väldigt märkligt hur man kan vilja utsätta sitt barn sig själv o andra för den faran man kan åstadkomma utan att vaccinera. Förstår att du är arg.

  Gilla

 3. Förstår att du är arg. Det är väldigt nonchalant att inte vaccinera sina barn som sagt man utsätter inte bara sig själv utan också andra för smittorisk.

  Gilla

 4. Tycker man borde vaccinera sina barn så dom inte får just mässlingen tex det kan ju bli jätteallvarligt. Lite sjukt att man inte vaccinerar sina barn :/

  Gilla

 5. Tycker också det är helt sjukt att man inte vaccinerar!! Blir också sååå arg för sånt! Iaf när det gäller smittande sjukdomar, annars får man väl göra hur man vill..
  Förstår inte varför folk hellre vill utsätta sina barn för farliga sjukdomar än att "riskera" att de får autism eller vad de är rädda för. Det är väl såååå mycket bättre än att deras liv riskeras? SÅ hemskt

  Gilla

 6. Hoppas ingen i eran familj blir sjuk, förstår inte varför man väljer att inte vaccinera sina barn, men har en familjekompis som är emot det. Så galet!

  Gilla

 7. Hoppas ingen i eran familj blir sjuk, förstår inte varför man väljer att inte vaccinera sina barn, men har en familjekompis som är emot det. Så galet!

  Gilla

 8. Jag är en klar vaccin-förespråkare, mycket med anledning av att alla faktiskt inte kan vaccinera sig pga olika orsaker och då tänker jag att vi övriga medmänniskor har ett ansvar att hålla smittor så långt borta det vara går från dom.
  Samtidigt bär det mig emot att helt idiotförklara de som inte vaccinerar. Så som jag har uppfattat det så är anledningen ofta att de är rädda för vad som kan hända deras barn vid vaccinering. Om man, sen tidigare, saknar kunskap kring ämnet och av sociala medier leds till sidorna med (vad jag anser är) konspirationsteoretikernas föreställningar och ”fakta” så är det nog lätt att bli ännu räddare för vaccinering.
  En del av de sidorna ser ju väldigt seriösa ut (även om du och jag vet att det som står inte stämmer), de hänvisar ofta till påstådda forskningsrapporter och statistik som man med ett kritiskt öga inser att man kan vrida och bända lite hur man vill men är du osäker innan så är nog risken ändå rätt hög att man till sist tror att man skyddar sina barn från en risk som upplevs som väldigt trolig.
  Men visst är det hemskt att man inte inser hur mycket man riskerar att skada sina barn genom att INTE vaccinera dom. Smittor som skulle kunna vara nästintill utrotade idag kommer inte att försvinna så länge icke-vaccinerandes pågår.
  Jag håller iaf tummar och tår stenhårt för att inte ni ska bli drabbade av sjukdomen!

  Gilla

 9. Jag håller med dig fullt ut. Borde vara krav på att vaccinera för att gå på förskola osv. Detta för den lilla klicken som inte kan

  Gilla

 10. Jag förstår dig. Så dåligt av folk att inte visa hänsyn. Jag är för vaccinering och tycker att alla som kan bör följa vaccinatisprogrammet i Sverige. Hoppas ni klarar er och slipper denna smitta

  Gilla

 11. Men åh va tråkigt! Förstår inte heller varför man väljer att inte vaccinera är inte heller så insatt men tänker på att de kan drabba de runt en och de i riskgrupper 😕

  Gilla

 12. Men usch, vad obehagligt! Håller fullständigt med dig om vaccinering. Tycker att det är otroligt egoistiskt att inte vaccinera sina barn. Jag tycker att det borde vara obligatoriskt att vaccinera när det gäller sådana här typer av allvarliga sjukdomar.

  Gilla

 13. De där vaccinationerna ställer alltid människor emot varandra. Visst har man ett eget val men konsekvenserna kan ställa till det för många om man inte vaccinerar sig.

  Gilla

 14. Åh jag håller med. Det är så viktigt att vaccinera! Det är ett skydd mot sig själv och andra. Det är sååå synd att det har blivit någon slags trend att inte vaccinera. Det bara skriker okunskap om det hela… Såna här vacciner har funnits så länge så de är testade och godkända sedan långt tillbaka. Hoppas att ni inte blir drabbade. Håller tummarna. // Petra Elisabeth

  Gilla

 15. Jag fattar inte hur man tänker. Vsrför reser man med ett ovaccinerat barn?! Stacka barnet som inte ens kan välja själv. Jag får inte ta MPR vaccin på två år. Så får väl vara isolerad i två år nu då. Jag tänker att de som väljer att inte vaccinera sig bör ha ett ansvar att inte resa och vara försiktig med tanke på alla oss som inte kan ta vaccin och som det är livsfarligt att få mässlingen och andra smittsamma sjukdomar.

  Gilla

 16. Håller helt med dig. Föräldrar måste vara lite mer källkritiska och lära sig att skilja på saker och ting. Att göra en enkel efterforskning är inte speciellt svårt.

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: