Äta ute med barn, är det så jobbigt som alla säger?

Vi har hela tiden fått höra att vänta bara. Det kommer bli så jobbigt att äta ute med små barn och man behöver absolut med sig en ipad eller dyligt. Redan från börjar har vi ju haft med oss G på restaurang. Ibland lite finare som fondis när han var riktigt lite, men annars abc och cafeer som varit lite mera familjevänliga. Ålder NÄR de skall bli jobbigt att gå ut och äta verkar lite vag, När han var 8 månader så skulle de bli jobbigt vid 1 år. Sedan när han blev ett år så skulle det bli jobbigt vid 1,5 år osv. 
 
Trots att han är ett barn med mycket spring i benen och nyfiken av sig har restarurangbesök alltid gått bra. Kanske just för att vi tror de kommer gå bra och dessutom sett till att han tex hade lite sallad att plocka med när han var liten och inte direkt åt vanligt mat ännu. 
 
Idag var det premiär för att gå ut och äta som tvåbarnsföräldrar. Vi måste ju fira att mannen lyckats få en fast tjänst redan efter bara 4 månader som vikare. Alla som jobbat inom sjukhusbranchen vet hur unikt det är, oftast tar det flera år som vikare innan man får en fast tjänst. Klart de skulle firas med middag ute (Det betyder också att vi numera är fast för alltid i jeppis *buhuu*)
 
Lillebror inledde besöket med att sova
 
Vi kom på en "udda" tid, redan kl 16 vilket ledde till att hela restaurangen var tom. Bra för oss som fick äta i lugn och ro. 
 
Underhållning i väntan på maten. En servett
 
Och lite samtal med pappa
 
Snabba med maten var de också. Tog kanske 10 min innan G fick sin portion, 15 för mig och mannens portion. Första gången som G ätit en hel måltid genom att endast använda kniv och gaffel (Vi gav lov att alla under en meter nog får äta med händerna trots att man är på restaurang)
 
Testade en laxtoast. Fick tummen upp
 
Firar man så skall man fira ordentligt. G fick glass till efterätt. Han löste saken på sitt eget sätt. Glassen var för hård att äta med sked tyckte han. Så då kan man ta hela skålen och snyggt slicka i sig glassen
 
När den mjuknat åt han sedan upp med sked
 
Beställde en Pavis snickers efterätt. De hade två efterrätter och vi beställde in båda. Sedan testade vi oss fram och föll för varsin. Mannen åt änglamat
 
T behövde gå på toaletten mitt i men annars sov han sig genom besöket. 
 
Kommer vi att göra det igen. Jepp. Vi måste ju testa oss genom alla tre restauranger i jeppis :P
Powered by Jasper Roberts - Blog