Han växer och blir stor. Rapport om en tvåmåning

Iväg på tvåmånaderskontroll idag. Svettigt värre för mamma kan vi säga. Två barn med varav den ena hade betydligt mera spring i benen än den andra och tidvis ställde till kaos inne på rummen.  Äldre gossen försatte dessutom mamma i en lätt pinsam situation. Han är tydligen rädd för färgade människor och börjar gråta hysteriskt. Blev några smärre utbrott i väntrummet. Inte lätt för mamma att förklara att alla människor ser olika ut och att damen brevid oss inte alls är falig och har inga planer på att äta små pojkar till middag. 
 
Över lag måste jag säga att systemet i jakosbtad är urbotat korkat. Var ju läkarkoll idag. Så först skulle vi in till rådgivningstanten för vägning och mätning. Sedan klä på och ut i väntrummet igen. Vänta på läkaren som var 40 min sen. In och kolla att allt var okej. Klä på. Ut i väntrummet och vänta på rådgivningstanten för vaccination. Sedan åter ut och vänta för att se så inte T reagerade på nått vaccin. I vasa sitter läkaren och rådgivningstanten i samma rum vid dylika besök och sedan går läkaren. 
 
 
Strategiska mått då? 2 månaders koll idag. Gossen landade på 59,8 cm (+2,8) och en vikt på 6370g. En ökning på 1530 på fyra veckor. Tror amningen verkligen fungerar denna gång, G ökade 1 kg i måndaden när vi började stödmata med ersättning. Får annars se om T gör som sin bror med vikt längd. Hans längdkurva börjar nämligen dala nu. 
 
Läkaren gav okstämpeln i pannan. Inget att klaga på (förutom att de från vasa skickat en evighetslång text tydligen så hon hittade inte sådär i farten om det var nått extra vi borde kolla upp) 
 
Blev till sist lite vaccineringar. Först rota som tydligen smakade blää, han försökte spotta ut det, tas ju genom munnen. Sedan blev det en extra dos MPR för kikhosta. Tack till alla som inte vaccinerar liksom, nu drabbas vi som vill göra det. Orsaken till denna dos är att det i våras bröt ut en kikhosteepidemi här i trakten. Och då många väljer att INTE vaccinera här så finns det inte heller en fullgod flockimunitet. För väldigt små barn så kan kikhosta vara rätt förödande. Inget vi vill ha så därför tackade vi ja nu till denna extra påfyllning
Powered by Jasper Roberts - Blog