Jag vågade köra bil själv

Ni som har följt mig en längre tid vet ju att jag i samband med Gs förlossning fick en skada på lårbensnerven och som ännu idag 20 månader senare påverkar mitt liv och leverne. Blev ju som tur var inte sämre när jag väntade T och inte heller påverkades det av förlossningen. 

 

Skadan har i alla fall gjort att jag varit rätt restriktiv vad gällande bilkörande. Tog mig två månader att alls kunna köra bil och sedan dess har jag hållit mig i stan med låga hastigheter. Detta då jag fortfarande har svårt att flytta foten i sidled när jag sitter bakom ratten. Så att ingen sätter kaffet i vrångstrupen så kan jag bromsa bilen och köra riskfritt, men jag har ett par sekunders långsammare reaktionsförmåga och höger ben är svagare. Därför har jag undvikit landsvägskörning då det helt enkelt inte känns tryggt. 

 

Man kan inte skjuta på det hur länge som helst, nu var det över 20 månader sedan jag senast vågat mig ut på vägar med en hastighet över 60 km. Idag tog jag steget och körde helt själv med pojkarna till kokkola och ut till villalivet (bara att själv åka en så "lång" resa ensam med dem för första gången var spännande) Valde strandvägen dels för att den är mera rakt på och jag då slipper ta mig genom centrum av kokkola och så är den inte lika snabb hastighetsmässigt som riks8. Puttade på i 80 med gott samvete eftersom det är 80 väg.

 

Mannen jobbar kväll idag så jag hade delvis tråkigt, ville ha en "snabb" eftermiddag (tar på energin att rådda två pojkar under två år när de värsta kvällsgnället slår till) och så tycker jag att det är viktigt för G att umgås med sina kusiner under de få veckor de är i Finland. 

Fammo bjöd på glass. Med choklad runt om. Man såg klara förbättringar på glassätandes skeden mellan 1 år 8 månader och 4 år 5(?) månader. Jag hade det kladdigaste barnet

Det finns så mycket bus ett barn kan göra. Tänk hur mycket två i samma ålder hinner med. Nu när det börjar lida mot sitt slut så har de såklart funnit varandra rätt bra. Pojkarna är som varandras svansar. 

När pappa är borta får man äta hamburgare till middag om det blir lite sent och stressigt (eller i alla fall hamburgerbröd som G gjorde) samt ha fötterna på bordet (T när jag ammar och äter själv på samma gång)

 
Powered by Jasper Roberts - Blog