Never again

I dag stod projekt folkhälsans familjecafe på to do listan. VI har hängt en hel på det i vasa så hade höga förväntningar på hur det skulle vara i jakobstad. Då min bil är en aningens törstig på kylarvätska för tillfället blev det att ta apostlahästarna i bruk. Var inte så värst långt att gå, runt 1,5 km. Var lite osäker på hur länge de skulle ta för mig så gnatade på i ett lite för högt tempo. Ledde till att jag blev genomsvettig och att vi kom lite i väl god tid. Fast det var kanske tur det för de hade markerat fel byggnad på kartan, var långt inne på området vi skulle
 
Vet inte vad jag skall säga om det hela. Eller kaos är väl rätta sättet att beskriva det på. Jag hade famnen full av T, upplevde inte att det fanns en trygg och säker plats att lägga ner honom på. Var barn överallt. Hade med hans del av liggvagnen in, men de hjälpte inte. 
 
De har normalt eftis i de här lokalerna. Så i lagom höjd för ett barn på 20 månader fanns det pärlor till pärlplattor, små kulor och annat roligt som också passade bra i munnen. Inget direkt program, men än en 10 min sångstund som vi inte deltog i, G blev rädd och ledsen över nått just då. I Vasa har jag varit de gånger röda korset haft babycafe på samma gång så då har de alltid varit någon form av rolig föreläsning att lyssna på. I Vasa har även ledarna villigt passat barnen, tex hållit i småsyskon under tiden man hjälpt de äldre att få till ett mellanmål
 
Mellanmålet sedan. Hade tagit med lunch åt G då jag tippade på att han skulle somna på hemvägen. Så under tiden jag fixade hans mat och ammade T (tog kanske 7 min totalt) fanns det inget bröd kvar så att jag kunde äta mellanmål. 
 
Där och då gav jag upp. För mycket kaos, för små utrymmen. Frågade G om vi skulle gå hem. Han gick och försökte öppna ytterdörren så tydligen ville han inte heller vara där. Har annars varit svårt att få med honom hem om han gillat stället. 
 
Tanken är god och med bättre utrymmen kommer vi gärna igen. Som det är nu. Nej. Testar församlingens samvaro nästa vecka i stället. 
 
T somna när jag lade ner honom i vagnen, G när vi var halvägs hemma. 
 
#1 - En mamma

Rekommenderar att ni far till Kyrkostrands församlingshem. Där brukar det vara trevligt och bra mellanmål för stora och små :).

Svar: Jepp. Skall testa på det i nästa vecka. Men tror de flyttat till församlingscentret om jag läste rätt
mariasliv.net

Powered by Jasper Roberts - Blog