Thor Eskil

Ifall någon missade så hade vi ju dop igår. Blev en riktigt rolig tillställning och gästerna tänkte aldrig gå hem. Trötta var vi nog alla på kvällen.

Bilderna i inlägget har jag helt fräckt snott från alla som var vänliga att ta bilder. Tack till alla er, ingen nämnd och ingen glömd. 

Dopet höll vi i kapellet i församlingscentret och kaffe hålls som tidigare nämt hemma hos oss. 

 

Namnet då (ja ja, vet att man inte ger sitt namn vid dopet men i alla fall). Ja de visade sig att vi har fått en liten Thor Eskil. Vi hade kommit fram till namnet redan innan han föddes men var inte 100% säkra först utan måste lite prova fram om han var en Thor eller inte. För han blev en lillebror direkt. 

 

Varifrån kommer namnen då. Båda finns (har funnits) ett sätt eller annat i släkten men T blev inte döpt efter någon till skillnad från sin storebror som bär namn efter min far, Mannen hade lite löst pratat om Tor innan men jag var inte riktigt med på det och glömde bort det med tiden. Tills jag råkade se stavningen TH. Plötsligt föll bitarna på plats och jag tyckte Thor skulle vara fint (jag har alltså valt det namnet) Mannen ville ha ett andranamn i samma stil, fornnordiskt och föll för Eskil. Så vi valde ett var utan att ryka ihop. 

​tappat bort ett barn? 

Dop kan inte alltid vara roligt heller

Så jobbigt att bli döpt att man somnar efteråt

Kaffet är serverat

Skall säga några fula ord om vege-gelatin. De stelnade inte riktigt som tänkt. Hallonmousen rann när vi tog bort tårtformen, inte så roligt. Jag som är perfektionist var rätt sur

Har ni sett vilka kakor min svägerska bakat till sitt fadderbarn? Hela vägen har de åkt från Sydafrika till Finland. 

Jag och min mormor Tora. En åldersskillnad på 90 år (nästan) Hennes far heter för övrigt också Eskil, vilket mannen inte vista om när han valde namnet

Som sin far, alltid bra på bild när det gäller

 
Powered by Jasper Roberts - Blog