Isolerade i hemmet pga mässling

Som tur är är det inte vi som är drabbade. Men ungefär 5-6 km från var vi bor finns det ett bekräftat mässlingsfall och så klart har den familjen rantat runt halva stan. Läste någonstans att det är upp till 300 pers som de direkt eller indirekt haft kontakt med. Jättekul
 
Nu är rekommendationerna att folk i riskgrupperna, ovaccinerade och små barn skall hållas hemma och inte umgås i folksamlingar nästa vecka då man inte vet HUR många som kan tänkas vara smittade då man tydligen kan sprida smittan innan man själv blir sjuk. 
 
Vi har ju T som är helt ovaccinerad då det är först vid 12 månader som det ingår i vaccinationsprogrammet. G är ju inte heller helt skyddad då han bara fått en dos och det krävs två för fullt skydd. 
 
Varför varför varför väljer man att inte vaccinera. Varför utsätter man andra för faror? Flockimuniteten för mässlingen här i trakten ligger väl på under 75%. För att den skall fungera bör det vara över 94% om jag inte minns fel. Man vaccinerar ju inte bara för sin egen hälsas skull (eller barnens) utan även för att de som INTE kan ta vaccin av olika orsaker (sjukdom osv) skall få skydd. 
 
Att man då väljer att inte vaccinera pga någon löjlig inbillning att vaccin kan vara farligt kan jag inte förstå. Varför skall mina barn tvingas hållas hemma för att ni väljer att inte vaccinera. 
 
Ja jag är arg. Vi drabbas indirekt. Vår vardag drabbas. Jag vill inte att mina barn skall bli sjuka pga någon annan idiot
 
#1 - Fnulan

Jag håller helt med dig, jag förstår inte heller varför man inte vaccinerar. Jag är inte så insatt i ämnet men tänker på de som inte klarar av att få vissa sjukdomar, som bebisar till exempel.

#2 - Hanna

Väldigt märkligt hur man kan vilja utsätta sitt barn sig själv o andra för den faran man kan åstadkomma utan att vaccinera. Förstår att du är arg.

#3 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Håller helt och fullt med dig, det känns så tragiskt att folk jämför ett vaccin som funnit i måååånga år med ett snabbvaccin som det för svininfluensan. Har alltid vaccinerat mig och sonen skulle aldrig tänka mig något annat.

#4 - Frugan E

Håller med, kan för allt i världen inte fatta denna nya trend med att demonisera vaccinationer. Nä, både oansvarigt och egoistiskt.

#5 - Emelie

Jag håller helt med dig, galet att man inte vaccinerar sina barn! Hemskt för då drabbas andra oskyldiga på grund av deras val!

#6 - Frökenny

Förstår att du är arg. Det är väldigt nonchalant att inte vaccinera sina barn som sagt man utsätter inte bara sig själv utan också andra för smittorisk.

#7 - Amanda

Tycker man borde vaccinera sina barn så dom inte får just mässlingen tex det kan ju bli jätteallvarligt. Lite sjukt att man inte vaccinerar sina barn :/

#8 - Chanelle

Tycker också det är helt sjukt att man inte vaccinerar!! Blir också sååå arg för sånt! Iaf när det gäller smittande sjukdomar, annars får man väl göra hur man vill..
Förstår inte varför folk hellre vill utsätta sina barn för farliga sjukdomar än att "riskera" att de får autism eller vad de är rädda för. Det är väl såååå mycket bättre än att deras liv riskeras? SÅ hemskt

#9 - Anita Birgitta

Håller tummarna att ni inte blivit smittadade

#10 - Moa

Jag håller verkligen med dig, jag förstår inte alls varför man inte vaccinerar!

#11 - Johanna

Hoppas ingen i eran familj blir sjuk, förstår inte varför man väljer att inte vaccinera sina barn, men har en familjekompis som är emot det. Så galet!

#12 - Johanna

Hoppas ingen i eran familj blir sjuk, förstår inte varför man väljer att inte vaccinera sina barn, men har en familjekompis som är emot det. Så galet!

#13 - Jennysvardag

Men fy! Jag förstår inte heller varför föräldrar inte vaccinerar sina barn mot mässlingen. Jag håller mina tummar och tår att ni inte blir smittade.

#14 - Sara

Jag är en klar vaccin-förespråkare, mycket med anledning av att alla faktiskt inte kan vaccinera sig pga olika orsaker och då tänker jag att vi övriga medmänniskor har ett ansvar att hålla smittor så långt borta det vara går från dom.
Samtidigt bär det mig emot att helt idiotförklara de som inte vaccinerar. Så som jag har uppfattat det så är anledningen ofta att de är rädda för vad som kan hända deras barn vid vaccinering. Om man, sen tidigare, saknar kunskap kring ämnet och av sociala medier leds till sidorna med (vad jag anser är) konspirationsteoretikernas föreställningar och ”fakta” så är det nog lätt att bli ännu räddare för vaccinering.
En del av de sidorna ser ju väldigt seriösa ut (även om du och jag vet att det som står inte stämmer), de hänvisar ofta till påstådda forskningsrapporter och statistik som man med ett kritiskt öga inser att man kan vrida och bända lite hur man vill men är du osäker innan så är nog risken ändå rätt hög att man till sist tror att man skyddar sina barn från en risk som upplevs som väldigt trolig.
Men visst är det hemskt att man inte inser hur mycket man riskerar att skada sina barn genom att INTE vaccinera dom. Smittor som skulle kunna vara nästintill utrotade idag kommer inte att försvinna så länge icke-vaccinerandes pågår.
Jag håller iaf tummar och tår stenhårt för att inte ni ska bli drabbade av sjukdomen!

#15 - Melissaskywalkz

Shit vad sjukt. Värsta jag vet är när folk vägrar vaccination för att de är rädda för autism. Jag blir så jävla ledsen när jag hör det, autism är inget negativt.

#16 - Hanna Karlsson

Oj det var riktigt illa! FÖrstår inte hur de tänker när de utsätter andra för smitta.

#17 - Madde

Jag håller med dig fullt ut. Borde vara krav på att vaccinera för att gå på förskola osv. Detta för den lilla klicken som inte kan

#18 - Denevigaresenären

Jag förstår dig. Så dåligt av folk att inte visa hänsyn. Jag är för vaccinering och tycker att alla som kan bör följa vaccinatisprogrammet i Sverige. Hoppas ni klarar er och slipper denna smitta

#19 - Yela

Men åh va tråkigt! Förstår inte heller varför man väljer att inte vaccinera är inte heller så insatt men tänker på att de kan drabba de runt en och de i riskgrupper 😕

#20 - Mirre - Sweetwords

Jag förstår verkligen inte varför man inte vaccinerar barnen. Är dina barn vaccinerade då? Då ska det v¨äl ingen fara var då?

Svar: Äldsta pojken har fått 1 av 2 sprutor. Yngsta är för liten ännu (ges vid ett års ålder) då han bara är 5,5 månader
mariasliv.net

#21 - charlottelinden.se

Men usch, vad obehagligt! Håller fullständigt med dig om vaccinering. Tycker att det är otroligt egoistiskt att inte vaccinera sina barn. Jag tycker att det borde vara obligatoriskt att vaccinera när det gäller sådana här typer av allvarliga sjukdomar.

#22 - Kamilla

De där vaccinationerna ställer alltid människor emot varandra. Visst har man ett eget val men konsekvenserna kan ställa till det för många om man inte vaccinerar sig.

#23 - Petra Elisabeth

Åh jag håller med. Det är så viktigt att vaccinera! Det är ett skydd mot sig själv och andra. Det är sååå synd att det har blivit någon slags trend att inte vaccinera. Det bara skriker okunskap om det hela... Såna här vacciner har funnits så länge så de är testade och godkända sedan långt tillbaka. Hoppas att ni inte blir drabbade. Håller tummarna. // Petra Elisabeth

#24 - Maria

Jag fattar inte hur man tänker. Vsrför reser man med ett ovaccinerat barn?! Stacka barnet som inte ens kan välja själv. Jag får inte ta MPR vaccin på två år. Så får väl vara isolerad i två år nu då. Jag tänker att de som väljer att inte vaccinera sig bör ha ett ansvar att inte resa och vara försiktig med tanke på alla oss som inte kan ta vaccin och som det är livsfarligt att få mässlingen och andra smittsamma sjukdomar.

#25 - Michaela

Hade jag haft barn hade jag vaccinerat. Jag vill Inte ha på mitt samvete att eventuellt få mässling eller smitta andras barn med det.

#26 - Johan

Håller helt med dig. Föräldrar måste vara lite mer källkritiska och lära sig att skilja på saker och ting. Att göra en enkel efterforskning är inte speciellt svårt.

Powered by Jasper Roberts - Blog