Vi har musproblem

Det hela började för några veckor sedan när jag lade ut denna bild på Facebook. Katterna hade då ett tag suttit och stirrat på diskmaskinen utan att vi kunde se någon speciell orsak. Detta var något som de inte gjort innan. 
 
Fick förslag om både silverfisk och att vi hade möss. De senare skrattade vi åt. Möss. Här? Det lät ju helt vansinnigt. I ett modernt radhus? Att vi hade möss i vårt förra hem var mera acceptabelt. Där höll de sig till väggar/tak och i matkällaren. Vi såg aldrig spår av dem inne i bostaden. 
 
Tanken på möss ville inte riktigt släppa så mannen kollade lite mera nogrannt under diskbänkten i helgen. Gissa vad i hittade där? Musskit. Inte så mycket med några små pärlor. Jaha. Tydligen bor det en mus under vår diskbänk. 

27972415_10160134569280464_6969877090607257566_n.jpg

En fälla blev blev inhandlad och riggad med ost. 2 timmar tog de så smällde den igen. Jess. Musen är gångad. För att utesluta att de bara var en mus laddade vi fällan igen med mera ost. Och mera ost. Samt lite ost till. Mellan lördag kväll och onsdag natt har vi fångat 6!!!! möss i fällan. Känns inte direkt hygeniskt med så mycket möss inne i vår bostad
 
 
Nu är fällan laddad med tonfisk. Pratade med gårdskarn. Tydligen kommer de alltid in möss här på vintern som springer på bla mellantaket. Han tyckte vi skulle lägga ut musfällor i köket. De tar nog slut så småningom. Hyresvärden skulle prata med styrelsen men lät som att de är medvetna om att de förekommer musproblem i bolaget. 
 
Kan man som hyresgäst kräva nått? Ingen verkar bry sig? Som synes på bilden är de ju inte direkt tätt runt rören under diskbänken. Finns fyra dylika hål
 
 
#1 - saara

Vi satte silikon runt runt röret under diskbänken just för att mössen inte skulle slippa dit! Det funkar, men gäller att ha koll att dom inte börjar tugga sig igenom skivan bredvid silikonen (kanske gäller att fråga hyresvärden först om det är ok). I vårt gamla hus har vi möss inomhus (under spisen, fräscht) varje vinter, dom brukar komma just sådär i perioder, kan vara långa pauser och sen fastnar det många i fällan under loppet av några dagar. Inte så kul!

Powered by Jasper Roberts - Blog