Kärleken kommer inte genast

Överallt läser och hör man om kvinnor som omedelbart deklarerar sin kärlek till sitt nyfödda barn. Hur de älskar dem direkt från den stunden de fört får upp dem på bröstet (och inget fel med det). Men man skall komma ihåg att de inte behöver vara så och att de inte heller är nått fel fast man int blir översvallad av kärleksrus till den lilla krabat man just satt till värde. 
 
Jag hör till den senare gruppen. Båda pojkarna har varit självklara och en del av mitt liv från start. Men kärleken har (och gör det änn) växt fram dag för dag. Kanske för att jag aldrig har vågat ta ut någon glädje under graviditeten. När jag väntade G hade vi just genomgått ett sent missfall och vågade väl inte tro att det skulle gå vägen. Lite samma sak var det denna gång. Fick ju gå på ett tidigt ultraljud i vecka 10 för att datera hur långt gången jag var. Samma vecka som vi hade missfall i. Och under en lång minut verkade det som att historien upprepade sig, för hon hittade varken hjärtslag eller rörelser. Men så sprattlade han till och allt såg bra ut. Men var  en jobbigt väntan (som tur var den kort) innan vi fick vårt första officiella ultraljud 10 dagar senare. Och sedan dess har allt sett bra ut. Hur hon kunde se så fel första gången är det ingen som förstår. 
 
Har dock aldrig varit rädd för att inte kunna älska båda barnen lika mycket, trots att de redan nu är rätt billiga vissa dagar. Man får ta de berömda djupa andetaget och räka till en miljon. Sedan är de rätt mysiga stunder när jag ammar lillebror och G kommer med en bok jag skall läsa för honom. Då vill han ofta sitta tätt tätt på min högra sida. Alla ryms med och han har fattat att plockar jag fram amningskudden så kan han passa på med sina böcker, brukar bli en rejäl hög innan dagen är slut
 
Suddig bild från BB. Inte ens ett dygn gammal (försökte värma upp honom så vi skulle fått åka hem)
 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog