Lysy, besök på barnpoli och bara vara

Här hemma går allt i sin gilla gång. Vi håller på att vänja oss vid den nya vardagen och skapa nya rutiner. Men skulle säga att de mesta faktist flyter på som vanligt även om de tar lite längre tid. 
 
Vi kom ju hem redan på onsdag, innan babyn ens hade fyllt två dygn. Hade som önskemål om en poliklinisk förlossning vilket innebär att man går hem 6-12 timmar efteråt, beroende på när på dygnet man föder och hur man mår. Finns en hel rad med kriterier för både mor och barn för att de ens skall uppfyllas.  Nu blev vår förlossning så sent på dygnet så var inställd på att stanna ett par timmar extra. Personalen visste om min önskan och redan 8 på tisdagmorgonen började det förberedas förberedas för vår hemfärd. 
 
Dock stötte vi på patrull. Bla kollades blodsocker hos barnet och där var värdena precis på gränsen så order om att amma och ny kontroll om 4 timmar. Ännu lite på lägre sidan men stabilt så det var ok. De som slutligen gjorde att vi blev tvunga att stanna över natten att hans temp var för låg, 36,2 och gränsen gick vid 36,5. Det irroniska var att nästa dag låg tempen på 37,2 och så klart så låg övre gränsen på 37. Men fick åka hem i alla fall vilket var skönt. 
 
Iom att vi gick så tidigt missade vi läkarbesöket man har för att bli utskriven, en koll gjordes innan vi åkte men vi blev innbokade på ett besök till barnpoli i jakobstad (bara det var tydligen omständigt, tydligen inte så ofta de har mammor från jeppis på bb i vasa som går hem tidigt, ingen visste riktigt vad som gällde). Så redan på torsdag var gossen och jag ut på äventyr i jeppis. Allt var ok och vikten hade redan börjat svänga upp tillbaka. 
 
Och bara en sådan sak att köra bil 2 dygn efter förlossning var spännande. Men G tog det ju tre månader innan jag kunde sitta bakom ratten. 
 
Annars har vi tagit det lugnt. Midsommarafton kom och gick utan att vi ens klev utanför dörren. Ingen midsommarmat och ingen stress. Var faktist rätt skönt.
 
Fånga alla på samma bild var inte lätt. 
 
#1 - Jessica Högberg

Men GRATTIS till hemkomst och stabila värden💖

Powered by Jasper Roberts - Blog