Ultraljud nummer 4

Åter en gång var de dags för ett ultraljud. Svinkallt var de i morse när jag puffade iväg. Minus 17!!! grader och då går vi in i april på söndag. Startade i god tid då man aldrig hittar parkeringsplats vid sjukhuset. Så döm om min förvåning när jag lyckades parkera nästan vid entren. Vilket ledde till att jag hade 30 min till godo. 
 
Förvånad över mitt blodtryck, de låg på 116/62 trots att jag av någon orsak kände mig jättenervös och stressad. Kanske jag har bakvänt blodtryck som sjunker ju mer stressad jag är 🤣. Var väl mest nojjig över att jag tyckt de varit ovanligt lugnt i magen och att man nästan fått provosera fram röresler. Så har de varit näsan hela tiden och vill minnas att de var samma sak med G. Ända gången han har varit lugn var när han låg i min mage. 
 
Även denna gång fick jag se ett hjärta som slog och en knodd som tydligen hade disko i magen. Bara jag som inte känner av det. Lydig gosse som i alla fall idag låg med huvudet neråt som man skall göra. Lite det har jag gissat också efter hur de känns, mera kraft uppåt en neråt så gissade på att fötterna låg uppåt då. Rätt hade jag i alla fall. 
 
Njurbäckenet var i alla fall normalt denna gång. Fick inga siffror mera än normalt. Hon mätte inte så nogrannt heller, hela utlraljudet var klart på 10 min + att vi pratade en del före och efter så besöket tog väl 20 min. Växer gör han. Fortfarande för stor för sin ålder, även de är jag bra på. Uppskattad vikt på 1.4 kg. Lite över normalkurvan för tillväxt. 
 
Pratade lite om förlossningen och hur jag tänker där. Berättade om mina önskningar om att bli igångsatt innan beräknat. Bemöttes av att ja du skall ju veta att de kommer att ta längre tid vid en ingångsättning. Hmmm, har testat det en gång och då gick de på 6 timmar, varav jag öppnade mig 6 cm på den sista timmen när rätt medicin hittades. Vi skall diskutera vidare vid nästa besök i vecka 37 *SUUUCK*  Skulle vara skönt med en läkare som förstår min "rädsla" över att de gått så snabbt första gången och att de brukar gå ännu snabbare andra gången, sägs det, specillt när man man får dom tätt
 
 
#1 - Anonym

Sätter man igång i så tidiga veckor (då din kropp inte alls är mogen att föda) stämmer det att det kan ta längre + medför alltid risker för både dig och babyn.
Eftersom din första förlossning var igångsatt kan du inte veta hur nästa ser ut och om den eventuellt blir snabbare. En naturlig förlossning är mera sällan så häftig att kroppen inte skulle hinna med. Dock var din första förlossning inte supersnabb heller även om värkarna säkert var häftigare än naturliga värkar.

Powered by Jasper Roberts - Blog