Vår korta gosse fortsätter vara kort

Tur att jag kollade en extra gång i morse på tiden till rådgivningen. Visade sig att vi hade tid idag och inte i morgon som jag trodde (var nått som började gnaga i bakhuvudet på mig gällande om det finns 30 eller 31 dagar i maj). Blev lite kort om tid på morgonen men vi hann fram i tid och fick tom en parkering nästan framför dörren. 
 
Vår korta gosse fortsätter att vara kort. 18 månader gammal mätte han in på 77,5 cm med en matchvikt på 12,2 kg. Fortsätter på sin -2 kurva på längden. Vikten ligger på mellan medellinjen och +1 kurvan så den har ju dippat i alla fall de senaste året
 
(syrran som fotat förra veckan)
 
Skulle egetligen varit vattkoppsvacination idag också, men då jag inte får något tydligt svar vad som gäller kontakt med nyfödda (andra har fått rådet att vaccinera senast 3 veckor innan dagsisstart). Försökte fråga idag igen men ingen kunde ge ett rakt svar. Det kaaaan ju förekomma att barnet får koppor som reaktion och de uppstår då ca en vecka efter vaccinering. Dessa koppor kaaaaan kanske smitta, eller så inte. I kontakt med nyfödda kunde de säga varken bu eller bä. Nu annser jag inte att just detta vaccin är livsavgörande så när det nu går att flytta fram så valde jag att göra det. Är frågan om 6 månaders förskjutning i stället. 
 
Annars fick han bedömningen fin pojke som utvecklas normalt. Hörsel blir vi fortfarande inte kloka på. Gick inte riktigt att testa då han följde med blicken hela tiden vart läkaren gick, men hon testa att pipa bakom höger öra, men då svängde han huvudet till vänster i stället för att kolla efter ljudet. Är bara att följa med och vara uppmärksam gällande hans tal. För hör gör han ju men vi är inte 100 på att han har full hörsel på båda öronen (och ibland hör han inte alls)
 
Men morbror, hur KAN du vara så lång och jag så kort. 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog