I form för mamma

Ä N T L I G E N började mammaträningen som jag anmält mig till. Lite tråkigt startade den med en föreläsning men helt viktiga saker som kom upp och vad man skall tänka på när man startar upp sin träning efter en graviditet, oavsett när man gör det. Fick den uppfattninge om jag var den som hade minsta barnet. 
 
Kursen är ingalunda tänkt för att komma i en superslimad form tre dagar efter förlossningen utan är till för att framförallt stärka och aktivera rygg och bålmusklerna, andas rätt, träna rätt och framförallt använda rätt muskler. 
 
T och jag har varit lite i osynk med amningen idag. Vissa dagar äter han i ett och hela tiden, andra som idag tar han bara en slurk här och var och är nöjd med det. Vet aldrig riktigt hur vi har det och då han inte ätit på ett par timmar tänkte jag att det är bättre att ta med honom. Vi har ju inte testat flaska ännu så svårt för mannen att mata. Gissa om han var hungrig eller inte? Så här intresserad var han av kursen, sov 40 av de 45 min vi höll på
 
Ser så fram emot att kunna börja träna igen. Har alltid rört på mig och de senaste 9 åren har jag dessutom haft häst så har om inte annat hängt i stallet. De korta perioder jag varit hästlös, när Lina fick avlivas, tränade jag i stället på gym 4-5 dagar i veckan. Innan barn och man tränade jag ibland på gymmet parallet med hästlivet. 
 
Efter att G föddes har de stått rätt still med träning. Rida kunde jag inte och gymträning blev aldrig av. Har mest promenerat de senaste två åren vilket är tråkigt. Och G var ju bara 9 månader när jag blev gravid igen så då hann jag inte heller stärka kroppen mellan graviditeterna, vilket nog skulle behövts.
 
Märker ju stor skillnade i hur kroppen mår efter första och andra barnet. Både positivt och negativt. Nu orkar och vill jag bygga upp kroppen så jag orkar bära barn. Däremot har jag ingen som hellst bålstyrka att tala om och överlag är kroppen sliten. Nu skall här boostar mamma. Har ingen stress över att komma i någon superform. Gravidkilona är borta (och några till) och magen är en mjuk och sladdrig degpåse. Finns en hel del lös hud som dallrar men den kanske drar ihop sig till påsk eller pingst eller kanske jul. Nått år. Nu ligger i stället fokus på att bli stark och sen skall jag börja träna på gym, när jag kan och vet hur jag skall göra
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog