Nackdelen med en kronisk sjukdom

Börjar snart vara på banan igen. Snart men inte ännu. Vilken vecka det blev. Glad att vi åkte in till HVC i måndags då jag ännu mådde rätt "bra". Trodde jag ju då i alla fall. Visade sig vara lite annat på gång i kroppen tydligen. Lugnröntgen bekräftade misstankarna om lunginflammation. Eller de fanns inga tydliga tecken men skuggor som antydde det i alla fall så då mena läkaren att det var det då. Ny röntgen om 8 veckor.
 
Måste nog ha krävt djupt i den där sjukdomslådan. Hittade de som sagt lunginflammation. Sedan även lite bihåleinflammation och på köpet kom en ögoninflammation. Vätska bakom ena trumhinnan så jag hör inget på det öra. En förkylning och så då hosta. Aldrig mer dagverksamhet för barn eller? Lite orättvist har det dessutom varit, mannen fick lite förkylning och lite hosta men har kunnat jobba på i alla fall. 
 
Farmor och faffa J kidnappade G i onsdags och tog med honom till kokkola över dagen. Tanken var att jag och T skulle vara hemma och slappa och vila oss i form men gick inte så bra med det. Läkaren ville ha in mig för att kolla om CRP hade sjunkit, hade det inte gjort det skulle jag bli kvar för antibiotikadropp. Hur packar man för det liksom? Som tur hade antibiotikan börjat hjälpa fast det inte känndes som det så CRP hade sjunkit från 89 till 41 (skall vara under 8) 
 
Där är då nackdelen med att ha en kronisk sjukdom som ger trötthet och smärta som ett av symptomen. För jag kände mig ju inte direkt sjuk. Inte värre än en dålig dag i alla fall. Klart att de gick lite långsammare här hemma och inte hade jag så mycket energi. Tänkte dock bara att ja ja, är ett par sådana dagar nu. 
 
Tänk om jag då inte åkt in i måndags utan stannat hemma. Hur dålig skulle jag inte blivit då? Jag åkte ju inte ens in för min förkylning utan för att ha dem att se över mitt öra då det kändes som att trumhinnan skulle spricka. Tur att då läkaren desstum tyckte att ett blodprov var på sin plats. 
 
I många EDS forum som jag är med i frågas de gång på annan att kan detta och detta bero på EDS. Ja de kanske det kan, men det kan också bero på nått helt annat. Man kan faktiskt bli sjuk som alla andra människor. Man skall alltid ta sina symptom på allavar (säger jag nu då *skrattar*) och ibland lönar det sig att inte nämna nått om EDSen för då är oftast läkarna trångsynta och skyller allt på det
 
Powered by Jasper Roberts - Blog