Seniorkontroll på Winnie

Kattstackarn börjar vara lite till åren. 13 år fyllde hon nu i somras. Vi tycker att hon senaste tiden inte riktigt varit sig själv och dessutom blivit magrare nu i sommar. De skadar ju inte direkt henne för hon har nog haft ett som annat trivselgram, kan ju inte skriva kg på en katt som vägr runt 1 kg för mycket. 
 
Bokade i alla fall in en seniorkoll hos veterinären. Bara för att kolla upp henne. Hon har varit hos veterinären hela två gånger tidigare i sitt liv. När hon som 1,5 åring blev steriliserad och i våras när vi hämtade ut fästingmedel. Var kanske på tiden för en koll då. 
 
Hon fick godkända betyg. Bra i hull, inga svulnader. Hjärta och lungor lät bra, fina tänder och rena öron. Blank och fin päls. En bra kisse alltså
 
För att vara på den säkra sidan tog vi lite blodprover också, var blodbild, "organkoll" och sköldkörtelvärden. Gamla katter kan få problem med njurar och sköldkörteln. Winnie var som synes inte helt med på noterna. Första försökter utan lugnande gick bra att sticka, men hon använde för liten nål så allt blod koagulera redan i nålen. 
 
Stressade katter kan tydligen ge falskt positivt på diabetes (stressocker?)så hon fick lite lugnande innan nytt försök. Spännande då katten som borde varit fastande 12 timmar plötslig spyr upp en hel middag. Undrar var hon hittade mat eftersom vi inte gett nått sedan i går kväll
 
Provsvaren skulle komma i morgon på eposten. Och fick en smärre chock när jag skulle betala. Bidde en väldigt dyr kisse
Powered by Jasper Roberts - Blog