Hur gör hus?

Ni som följer mig på instagram har ju sett glimtar av ett lite "mindre" projekt jag håller på med för tillfället. För er andra han jag berätta att jag laggt upp divers bilder på rivna tapeter och utslagna väggar. 
 
Vad är då allt detta frågan om? De har även en stor orsak till varför jag inte riktigt hunnit med bloggen på senaste tiden. 
 
I december gjorde vi nämligen nått som vi inte alls planerade. Vi "spontanköpte" ett hus. Jepp. Vi är alltså numera husägare. Klart att vi har bollat med tanken på att köpa hus och få nått som är vårt eget. Framförallt ekonomiskt då hyran slukar VÄLDIGT mycke pengar. Planen var dock att kanske vänta lite med tanke på att jag inte har nått jobb alls. Men plötsligt så händer det och vi hittade ett hem som passade vår budget. Så bara att slå till. 
 
Bara ett par dagar innan julen fick vi nycklarna och körde igång med PROJEKT HUS. Eller i alla fall se över oljepannan och beställa lite brännolja (okej, 1000 liter då) 
 
Renovering var det här ja.  Stolen i högra hörnet fick dåndimpen och svimmade av fasa
 
Vi kommer att köra lite ytrenovering samt att vi river ut ett kylrum i köket för att få mera bänkyta. Är ungefär 140m2 som i detta skede skall tapetseras om, sällan har man samma sak som tidigare ägare
 
Är väggen mellan spisen och fram till fönstret som jag jobbade med idag. Tog sin lilla tid, vet inte om det är dubbla lager tapetklister eller nått?
 
Vi har att göra en tid frammåt. Nu gör vi det mest basic basic innan vi flyttar in (även om jag skulle vilja lägga in ny plastmatta innan vi flyttar in för enkelhetens skull) Vissa saker får däremot vänta och se hur man vill ha det när man bott in sig ett tag. 
#1 - Pärla

Inte alla som spontanköper hus, haha! Men så kul ändå med ett sådant projekt!

#2 - Moa Hansson

Spännande att spontanköpa ett hus sådär!! :)

#3 - Hannas krypin

Häftigt att ni köpte ett hus "bara så där". Du får gärna skriva mer om renoveringen. Tycker sånt är så kul att få följa.

#4 - Joy

Men så kul att ni spontanköpte hus! Så spännande med husprojektet 😍

#5 - Anonym

❤️

#6 - Miranda

❤️

#7 - Sarah

Vad spännande att ni har köpt hus :) SÅ roligt att göra om och fixa sitt egna :)

#8 - Emelie

Haha oj då! Då förstår jag att bloggen har blivit lidande! Fan så kul att kunna köpa hus "bara så där"! :-D Lycka till med renoveringen!

#9 - Johanna

HAHHA, älskar att ni spontan shoppade ett hus, underbart! Skulle kunna vara jag <3 Vad härligt iaf att ni nu är husägare och roligt att renovera och göra det precis som ni vill. Är lite avis! Kram <33

#10 - Jennysvardag

Grattis till erat husköp 😍 Stackars stolen som svimmade, hoppas att den har återhämtat sig efter att ha svimmat och ha fått dånvimpen 😂🙈

#11 - Kamilla

Det var modigt att spontan köpa ett hus. Vi rev och renoverade också allt när vi köpte vårt hus. Jätte kul men nästa gång ska allt vara klart när vi flyttar in. Lycka till med allt.

#12 - Michelle

Va roligt att ni har köpt ett renoverings hus . All lycka att allt går bra , klart man ska slå till med köp om det finns budget för det 💕

#13 - Johanna

Inte ofta man köper ett hus spontant, men ibland är det kul och vara lite så galen. Och spännande och renovera och fixa.

#14 - Marie

Vilken Grej! GRATTIS till husägare livet! Häftigt att ni valde och slå till. Vi sålde allt vi ägde och inom loppet av några månader har vi till slut landat på Gotland :D

#15 - Mirre

Nämen waoow vad skoj och kul att ni spintanköpte, =D, nu har ni och göra då

#16 - Sandra

Så kul med impulsköp, har dock aldrig hört någon som impulsköpt ett hus 😂
Tror däremot att det kommer bli superbra och jag hoppas du delar med dig av ert jobb ❤

#17 - ellie

Åh så kul för er med hus! Har också mål i framtiden att bli hus ägare. Lycka till med renoveringen! Lägg gärna upp för och efter bilder sen

#18 - Jenny

Åh va kul, grattis!!
Det blir nog super bra när ni är klara.
Du måste uppdatera och visa oss hur det går. Kag älskar renoveringar och få se framstegen.

Kram kram

#19 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Men du så kul :D. Är det enkelt att köpa hur i Finland alltså? Här känns det som det är ett jättestort projekt samt att man inte får låna allt till huset. Kan du inte skriva lite mer om detta? Skulle också vilja bo i hus, det känns verkligen att hyran liksom tar mycket pengar för en.

Svar: Tror processen är ungefär lika. 5% måste man in med själv om det är första huset. Vi hade tur med banken samt lyckades skrapa ihop handpenningen med lite hjälp.
mariasliv.net

#20 - Yela

Men åh så himla spännande att få se resultatet sen 😃 Vore verkligen kul att läsa mer om de! Vad heter du på Instagram så man kan följa dig där också? 😊

#21 - Amanda

Åh vad kul att ni har köpt hus! Hoppas ni kommer trivas men det tror jag allt. Kan nog vara bra att även bo in sig så man vet hur man vill ha det :)

#22 - Veronica

Gud vad kul ändå med husköp! Grattis!!
Lycka till med alla utmaningar som kan komma! Hett tips från mitt och exet sida är, kolla taket! Vi hade ett helvete med skorstenarna, vi hade hål runt om och rätt ner på ovanvåningen haha.

#23 - Lexochlogan

En del att göra men ändå så himla kul med hus och kul att få göra som man vill ha det.

#24 - Malin Moen

Grattis till huset och som husägare! Har varit husägare i ett år nu. Jättetrevlig känsla och älskar det. Renoverar vårt egna hus med och håller på med övervåningen. Det är en toppen period för er framöver! :D

#25 - Annica

Haha oh, vilket härligt projekt..! :) Kanske smart ta tex ett rum i taget? Så man ändå kan bo där sedan då ni flyttar in.

#26 - Lillan Kind

Åh så himla roligt att köpa ett hus helt spontant!😄 Det är så spännande med renoveringsprojekt, och att skapa sitt nya hem helt efter egen smak!😃

#27 - Fröken Rödlök

Vad roligt med husköp. Grattis 😉 Det ska bli roligt att få följa allt. Hade vart häftigt att ha hus igen 😀

Powered by Jasper Roberts - Blog