Aldrig utan min vedspis

Ett som är säkert. Jag kommer aldrig flytta till ett hus som inte har åtminstone en spis att elda i, får väl knacka hål i taket om inte annat. Har blivit beroende av dem. Huset vi bodde i innan klarade vi oss i vintertid tack vare att vi hade en högfors i köket. Skulle nog blivit små isbitar annars då elementen inte räckte till (på vinden där vårt sovrum låg kunde vi ha 17 grader)
 
Här kan vi elda på tre ställen. I vardagsrummet har vi en "varaava takka" (värmebevarande spis kanske det heter på svenska?) Tex idag är det -5 grader ute. Vi hade 19 inne, eftersom vi ÄNNU inte heller har lagt på någon värme. Eldade 20 vedträd under 3 timmar och vips har vi 24 grader i vardagsrummet. Nästan så att det är lite svettigt. 
 
 
I köket har vi då vår älskade och hatade UPO. Påstås ha stått oanvänd i 20 år men geggan på insidan tyder på annat. Som vi kämpar och bråkar med den. Skojjar och säger att det är som att egga upp en kvinna när man skall ha liv i den. Man får inte stressa och man behöver gå varsamt tillväga. Inte stressa. 
 
 
För tillfället fungerar den. Förra veckan varvade den med att ryka in och vi provade alla möjliga konster. Denna gång var det en sotlucka som lossnat i vardagsrummet bakom bokhyllan som var problemet. Andra gånger är det kallras eller dåligt väder. 
 
Vi har ju även vedeldad bastu, men den får ingen egen bild. Lite tudelad till den. Går snabbt att värma upp bastun och ger ju så härlig värme. Samtidigt måste man komma ihåg att fylla på när man bastar för annars blir de kallt, snabbt. 
#1 - JUNITJEJ

Så mysigt det är med en brasa!!

#2 - Johanna

Vet PRECIS hur du känner! Vill också ha vedspis när jag köper lägenhet/ hus. Inte minst för myshetsfaktorn<3 kram

#3 - Hanna Karlsson

Det är något särskilt med vedeldad värme. När jag var tonåring hade jag praktik i ett stall och ibland drog han igång kaminen. Hur härligt som helst.

#4 - Popprinsessan

Saknar verkligen en öppen spis av något slag i vårt hus. Har i stugan, men inte i vårt vanliga hus, och det finns ingen bra möjlighet att sätta in någon heller tyvärr. Får väl flytta :-)

#5 - Melissaskywalkz

Shit det var inte dåligt du, blir faktiskt avundsjuk. Just nu bor vi i lägenhet så har inte direkt behovet på samma sätt men skulle väldigt gärna vilja flytta till hus med möjlighet att elda i framtiden :)

#6 - TwinMom.se

Åh så mysigt med vedspis! I framtiden (när vi bor i hus) ska vi garanterat ha en😍

#7 - Kamilla

Mina föräldrar har både vanlig spis och en vedspis just för att de bort på landet där strömmen ibland går. Härligt ljud när det sprakar i spisen

#8 - Fnulan

ÅH jag är grymt avundsjuk. Vi har en kamin men kan inte få igång den då röret flög iväg..... Ska ringa en sotare. KRAM

#9 - Fnulan

ÅH jag är grymt avundsjuk. Vi har en kamin men kan inte få igång den då röret flög iväg..... Ska ringa en sotare. KRAM

#10 - charlottelinden.se

Ja, vedspisar är verkligen guld! Både mysigt och praktiskt när det kommer till värmen :)

Powered by Jasper Roberts - Blog