Mammas lilla hjälpreda

 
Liten börjar bli större (stor kan man väl inte skriva om en tvååring?)  Han hjälper till med att plocka i både tvättmaskinen och diskamskinen. Väldigt praktiskt att ha honom att tömma de nedersta hyllorna ;)
 
Nummera hjälper han även till att göra mat bara man hittar lämpliga uppgifter åt honom. Som här där han fick sitta och skära champinoner med en bordskniv. Galant gick det och 90 % blev faktist användbara bitar, några fick jag halvera en gång extra, lite svårt att steka en hel ;)
 
Många säger ju att de har svårt att hinna med hemmasysslor när man är hemma med barnen. De flesta dagarna hinner vi faktist både tvätta, diska och vika in. Det fungerar bara man tar med barnen på deras vilkor. Tex vika tvätt så är det oftast G som tar initiativet (läs drar ner den rena tvätten från torktumlaren) och sedan "viker" han den i högar. Rätt sött faktist men lite knepigt då han vill vika lakan som mamma och pappa gör (då man står och håller i varsin ände) 
 
 
Tror stenhårt på att får de vara med redan som små blir det mera naturligt att hjälpa till hemma och inte förvänta sig att mamma och pappa fixar allt. Fast knappast kommer han väl springande med ett skratt som tonåring när jag frågar om vi skall tömma diskmaskinen ;)
Powered by Jasper Roberts - Blog