Sover ni alla i samma rum đŸ˜¶

Satt och lÀste pÄ ett forum för förÀdrar. DÀr kom frÄgan upp nÀr man skall flytta ut sina barn ur sovrummet och hur man gör det smidigaste. Var dessutom sÄ att man undrade om barn som bara var nÄgra mÄnader om det inte Àr dags nu för dem att flytta ut och fÄ ett eget sovrum. 
 
Varje gÄng jag lÀser dylika inlÀgg blir jag bara sÄ förvÄnad. Vad Àr poÀngen med att flytta ut sÄ smÄ barn och lÀra dem att sova sjÀlva? Medans man som förÀlder (oftast) ligger kvar i dubbelsÀngen och sover med sin partner. Var Àr logiken. Och hur bra nattsömn fÄr man om man mÄste kuta upp och trösta i ett annat rum? Jag sover ju dÄligt för tillfÀllet för att T Àr orolig pÄ natten. Och dÄ ligger han max 10 cm frÄn mig
 
Vi har ju lite lekt med tanke pÄ att de bÄda skall fÄ eget rum till sommaren. DÄ skulle de vara 2,5 Är och 1 Är. Den yngre av barnen har redan nu den bÀttre nattsömnen sÄ kan fungera. FÄr vÀl börja försiktigt med att de sover dagssömnen dÀr
 
Sovrummet Àr en "aning" pÄ hÀlft. Tog 8 mÄnader att fÄ upp gardiner dÀr
 
SÄ hÀr ser det ut hemma hos oss. G ligger fortranade fast i vÄr sÀng men pÄ mannens sida (som han galant klÀttrar över nÀstan varje natt för att landa mitt i sÀngen men pÄ min halva) Jag har Ts sÀng fast i min med ena lÄngsidan borta. Kan ju sÀga att man deffinitivt inte skall vara gravid för att fÄ ut nÄtt ur min garderob, Àr ca 20 cm mellan spÀjÀlsÀngen och dörren. Nej inga barn pÄ G hÀr, men brukar skratta varje gÄng jag skall klÀmma in mig efter klÀder
 
Vi hade ju köpt en bedside crib Ät T. Den vÀxte han ur pÄ 4 mÄnader sÄ blev lite kaos. Tanken Àr att de skall dela rum i framtiden men vi har rÀtt smÄ rum hÀr och dÄligt planerade ur den synvinkeln. SÄ nÀr jag hittade en billig högsÀng pÄ loppissida slog jag till. Fick den tom hemkörd. 
 
Skulle vara en barnmodell, men enda barn med den Ă€r nog att man bara fĂ„r vĂ€ga max 50 kg för att sova i den.  Annars Ă€r den 80 cm bred och 2 m lĂ„ng. SĂ„ vĂ„r plan att klĂ€mma in den i sovrummet och lĂ„ta G sova dĂ€r tillsvidare gick om intet. Den rymdes inte in 😝. Men dĂ„ hade köparna redan hunnit hĂ€mta bedsiden.  Paaaaaniiik. 
 
NÄ löste sig, G fick en ny sÀng och T sover i Gs gamla. Som för övrigt Àr samma sÀng som jag och mina syskon sovit i. 
 
 
#1 - Kirsi

Åh, jag hĂ„ller sĂ„ med dig om de tankarna. Och jag har fĂ„tt slĂ„ss för min Ă„sikt sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger. Mina barn Ă€r stora nu, 18 och 14. NĂ€r de var smĂ„ sĂ„ hade de sin spjĂ€lsĂ€ng i mitt sovrum, intill sĂ€ngen, men de sov ytterst sĂ€llan i den utan sov bredvid mig. SpjĂ€lsĂ€ngen byttes mot en vĂ€xa-sĂ€ng, ocksĂ„ den var stĂ€lld emot min sĂ€ng. En stund hade vi resĂ„rmadrasser pĂ„ golvet 90+90+120 cm. Det var en familjesĂ€ng.

Jag har varit gift 2 gÄnger och bÄde ungarnas pappa och styvpappa ville att barnen skulle sova i egna sÀngar i egna rum. Men nej. Jag mÀrkte ju att de inte mÄdde bra av att sova sjÀlva. De har alltid sovit bredvid mig och vi har heller aldrig haft sÄna problem med nattning, nattvakna ungar eller tidigt uppvaknande som till exempel min syster har med sina barn.

Mina barn vÀljer numera att sova i sina egna rum, men skulle det vara sÄ att de nÄgon gÄng vill sova bredvid mig, sÄ Àr de vÀlkomna. Jag bryr mig inte om deras Älder, Àr de i behov av nÀrhet och trygghet pÄ natten, sÄ Àr det min uppgift som mamma att ge dem detta.

Powered by Jasper Roberts - Blog