Orkar mamma utan middagsvila

 
Testar lite med att ta bort middagsvilan för G. Nattningarna höllr på att bli helt katastrofala och man kunde hålla på i över 90 min innan han somnar. De senaste veckorn har han därför inte sovit middag och plötsigt tar nattningarna 10 min. Vilken lycka. Är till och med så att det tar längre tid att natta lillebror, brukar vara tvärtom. 
 
 
Lite har vi dippat där runt 14-15 tiden men då har vi alla lagt oss i sängen och så har jag läst en lite längre bok. Tillräckligt för att varva ner och hämta andan. Nu har det ju varit så kallt så att han inte haft någon parklek, får se om han behöver en liten tupplur de dagarna
 
Dagslurerna har redan en längre tid varit max 60 min och inte sova längre än till 13:30. Korta ner dem ännu mer känns inte värt det då han blir så fruktansvärt arg om man väcker honom i fel fas. 
 
Den stora frågan nu är, hur skall MAMMA klara sig utan middagsvila? Jag har ju vilat mig på soffan varje dag de senaste 2 åren och slötittat på någon dålig tvserie online. Är det meningen att jag skall orka hela dagarna nu vaaaaa? Lite seg känner man sig nog på kvällskvisten för T har inte ännu insett att man kan vara utan mat nattetid. Borde kanske testa att amma lite mer dagtid, nu snittar vi på 5 gånger mellan 06-22 och sedan 3 gånger under natten. Hoppas det är en fas bara. Som en klocka går han, prick 01:30 vaknar han och är både hungrig och ensam stackarn. 
#1 - Elisa

Vi började också få det tufft med nattningarna tills vi testade att ta bort en sovstund, och vips så gick det snabbare. Lyckan!
Nu har jag börjat jobba igen, men då när jag plötsligt bara fick en stund för mig själv om dagen då undrade jag också hur jag skulle klara mig haha.

#2 - Sara

Jag saknar nog inte mest att barnen slutat sova på dagen utan mer min egen pausvila faktiskt så jag kan relatera där. Bokläsning är ju toppen på alla sätt och vis!

#3 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Jag minns det där när ens middagsvila försvann, det blev liksom lite av en chock ;). Men man omställer sig. Fördelen är att man får tillbaka sin vila med åren och barnen blir äldre ;)

#4 - ellie

Åh att vila när barnen sover är ju så skönt, hoppas det går bra för dig! Det är så jobbigt när man ska natta dom i flera timmar

#5 - Inne hos Ina

Haha, jag kan förstå att man saknar vilan. Men det är ju värt det om nattningarna funkar bättre ☺

#6 - Sanna

Förstår att det är jobbigt med nätterna när man inte kan vila på dagarna heller... förhoppningsvis är det "bara en fas" :)

#7 - My

Skönt att nattningen har blivigt lättare! 😃
Du kommer klara det galant! 😊❤️

#8 - Hanna Karlsson

Skönt att han sover bättre när ni tagit bort middagsvilan. Det underlättar något enormt att när det går smidigt att natta.
Ja du, angående din vila har jag inget tips. Svårt ju, jag har ju så stora barn att jag kan gå och vila en stund om energin tryter.

#9 - Pärla

Låter som en mysig rutin på dagen iallafall och skönt att nattningarna går lättare. Hoppas mamma överlever ändå ;)

#10 - Jennysvardag

Man vänjer sig vid att ha barnen vakna heldagar. Jag som har ett barn tycker att det är skönt när sonen somnar tidigt utan strid på kvällarna. 10 min sövningarna är helt underbara. Drick kaffe och stoppa i dig något med socker så orkar du 😉

#11 - Sarah

Det är klart att man inte behöver vila på dan :) Bättre o sova när man ska :)

#12 - Ullie

ha ha det är ju man själv som börjar med "dåliga ovanor" ha ha

men .. blir lite glad när du frågar om taklampan va det v'l ? jag har gjort den själv ett diy av mej men tack snälla

#13 - Marie

Ja det tyckte jag också var ett jobbigt moment då middagsvilan togs bort och jag fick vila en stund och när man skulle sluta med den, man hade svårt att inse att man inte fick den vilan längre, men som du säger det tog föööör lång tid vid läggning

#14 - Marie

Ja det tyckte jag också var ett jobbigt moment då middagsvilan togs bort och jag fick vila en stund och när man skulle sluta med den, man hade svårt att inse att man inte fick den vilan längre, men som du säger det tog föööör lång tid vid läggning

#15 - Kamilla

Det är verkligen skillnad på när barnen slutar sova middag och egen tiden försvinner på dagen. Hoppas du får någon tid på dagen att samla energi.

#16 - yasmine mamma till dennis och angelina

åhhh sova och vila som är så skönt. jag var dock aldrig bra på att lägga mif och vila..för mkt annat som skulle göras.

#17 - Amanda

Vad bra att nattningarna har blivit bättre när ni tog bort middagsvilan. Men hoppas du kan få lite vila däremellan. Trots att jag inte har barn själv är det skönt och vila lite på eftermiddagen. :)

#18 - Yela

Men va skönt att de går bättre med nattningarna & att han somnar så snabbt! Härligt med att iallafall vila lite under dagen🌷

#19 - Moa Larsson

Gud vad skönt att det fungerar för er när ni har tagit bort middagsvilan. Vi reducerade den på förskolan från två timmar till en timme i höstas och det gav verkligen utslag. Är lite inne på att ta bort den helt framöver då nattningarna blivit lite kniviga igen. ❤️

#20 - Malin Moen

Vi har inte problem med att lägga sonen. Utan problemet är att sonen skall sova natten ut och gärna några extra morgontimmar. Sover från sju på kvällen och vaknar vid två. Han hade behövt sova ut lite längre. Där är vårt problem.

#21 - Emelie

Skönt att läggningen går mycket bättre nu! Förstår att det känns lite jobbigt utan din vila under dagen, men förhoppningsvis så löser sig allt för er 😊

#22 - Lexochlogan

Ja man behöver vilan själv ibland för att hinna med annat och orka men samtidigt blir ju nattningen hemsk. Vi har gått från stt Logan sover flera gånger till 1 gång om möjligt och då blir nattningen betydligt lättare, han är ju bara året men ändå. Storebror däremot han lägger sig när han är trött och somnar på 5 min tackolv

#23 - Michelle

Bra idé att ta bort så de inte sover på dagen blir ju svårare att sova då på kvällen 💕

#24 - Michelle

Bra idé att ta bort så de inte sover på dagen blir ju svårare att sova då på kvällen 💕

#25 - Ariella

Ja den eviga trixandet med sömn och mat. Nått som jag faktiskt kan sakna efter 20 år.

#26 - Sandra

Han kan inte kika på en film samgidigt som du vilar dig lite?
Min dotter fick vi oxå plocka bort vilan för då hennes läggning tog evigheter med ❤

#27 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Brukar inte svara på bara en kommentar men gör det ändå :). Du kan självklart hoppa på bloggutmaningen :D.

#28 - Fröken Rödlök

Vad härligt det låter att få läsa en bok tillsammans sådär mitt på dagen ;) Finns det ingen risk att ni somnar allihopa då =)

Powered by Jasper Roberts - Blog