Värdens tråkigaste mamma

Röd dag i går sade de. Inget som jag märkte av direkt. Bor man tillsammans med en tre-skiftare finns det ingen skilland på vardag och helg. Jobbet måste göras. Så gubben jobbade igår och jag och barnen var "lediga". Så ledig man nu kan vara när man går hemma hela dagarna
 
Inledde dagen med att gå till det som förhoppningsvis skall bli barnens dagis till hösten och lekte lite på gården. JÄTTETRIST tyckte G och jag kan nog hålla med, fanns inte så mycket att göra där. Kräver nog lite fler barn för att de skall bli kul. 
 
Hade packat med lite mellanmål åt oss så de slank nu ner. Promenderade sedan iväg till SALE för att handla lite bröd och bananer. Bra motion i motvinden, flexade in 6000 steg på den promenaden, vilket är det dubbla mot vad jag har som dagsmål. 
 
Efter att ha hängt lite på vår egen gård blev det dags att gå in och laga mat. Sedan fick jag fnatt på hur det såg ut här hemma. Sand i drivor på golvet, inte en skymt av att jag faktist dammsög hallen och köket igår. 
 
Bara att kavla upp ärmarna och ta itu med eländet. i TRE!!! timmar höll jag på att städa. Inte de lättaste att dammsuga med två barn varav en skall åka dammsugare och den andra just har hittat on/off knappen. 
 
Man riktigt såg på G HUR trist han tyckte det var att mamma städade och inte jagade honom, när barn hänger upp och ner i soffan är det illa. Som tur var städade jag fram lite "nya" leksaker mellan varven så dagen var räddad stundvis. Varför ser inte barn sina leksaker om de ligger i en hög mitt på vardagsrumsgolvet?
 
Kaos, nej inte alls. Detta är från förra veckan innan vi fick upp skåpen på väggen, men kaoset på bordet och golvet hade inte försvunnit någonstans. Två veckor har vi varit utan vatten i köket, jättelätt att diska. Diskmaskinen står där och hånler lite åt oss nu. 
 
 
 
 
#1 - Therese Carlsson

Oj vad har hänt med köket ? Nej det är inte lätt att diska utan vatten i köket..

#2 - Amanda

Vad skönt att du kunde stöda lite i bland får man bara ett ryck att det måste städas ☺️ hoppas att ni får en fin fredag

#3 - Bella

Ja att ha 2 barn kan vara en testning. Men kan jo lätt säga att 5 barn alla hemma på samma gång. Japp man kan städa man de låter som att man har 20 barn haha

#4 - Emmelie

Skönt att ni kom ut en sväng ändå. Och tips om du vill ha något lätt som kanske roar baren ett tag (men som kanske måste dammsuga efter) är att färga ris med karamellfärg i olika färger med barnen och sedan ha det i en låda med olika leksaker!

#5 - Emma

Sambon jobbar 5 skift så han år heller aldrig ledig på röda dagar. Riktigt tråkigt är det!
Skönt du fick städat även om barnen inte uppskattade det

#6 - Nettan

Du hade verkligen en dag med full rulle 😀
Hoppas ni får en bra fredag !

#7 - TwinMom.se

Igenkänning på den alltså! Jag städar hela dagarna tycker jag men ändå märks det inte för fem öre! Min har dock blivit så stora att dom själva säger att dom vill hjälpa till, vilket är oerhört tacksamt eftersom dom håller sig sysselsatta då!

#8 - sandifighter

Fy så jobbigt utan vatten 😒
Det går fort att få in skit i huset när man har barn, här dammsuger jag nog 2 ggr/dag *pust*

#9 - Sara

Tänk att en dammsugare kan vara så rolig va? Att vara utan vatten i köket måste vara frustrerande, när får ni igång det igen?

#10 - Jennysvardag

Haha, städa med barn är inte lätt. Här plockar jag undan och sonen plockar fram allt igen. Än så länge är dammsugaren läskig tycker sonen. All sand får jag också panik på

#11 - Hanna Karlsson

Rastlösa barn är inte alltid så där superlätt att handskas med. Minns allt när barnen var små vilken "hjälp" jag fick när jag försökte städa. Jag plockar i, barnen drar fram och så håller det på. Mitt kaos känns inte så kaosigt när jag ser ditt kök. Hoppas att det snart blir ordning på allt.

#12 - Elin

Hoppas dagis blir det som du vill att dina barn ska gå till till hösten.

#13 - Moa Larsson

Känner igen det där med att man vissa dagar inte är världens roligaste mamma, men det är svårt att vara det när man är ensam. Min man jobbar också JÄMT och ibland får man bara se till att få vardagen att fungera.

#14 - Therese

Vad jobbigt ska du ha det så här hela helgen, stackars dig =)

#15 - Pärla

Jobbar i vården så kände inte heller av ledigheten direkt. Må vara tråkigt att städa men så skönt när det är gjort.

#16 - Sarah

Så roligt att du gick det dubbla mot vad du har som mål :) Det lät inte så kul att städa i så många timmar men det är roligt sen när det är klart :)

#17 - Jenny

Det är verkligen skit tråkigt att städa...
Vi bor så stort att när jag storstädar huset tar det hela dagen... sist fick jag ihop 30.000 steg utan att lämna huset... haha!! De dagarna får min man ta barnen och hitta på nått för tråkigare än så kan jag inte bli... haha!!

men tyvärr ett nödvändigt ont :(

#18 - Sanna

Vad duktig du varit, förstår att det inte är lätt att städa med barnen 😅

#19 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Det låter onekligen tufft för dig, förstår att det inte alltid är så lätt heller med små barn och städning samt att vara rolig varje dag. Kanske lite av något som är nästintill omöjligt med tänker jag?

#20 - Marie

Rastlösa barn kan ibland nästan vara omöjligt att hitta knappen på, man kan bli helt frågande vad man ska göra, vår tös kan bli väldigt frustrerad då, men i slutändan hittar man på nåogt. Alltid skönt då man får i ordning på all kaos, hoppas att ni får det snart

#21 - Amanda

Inte lätt att varken dammsuga när barnet hittat on/off knappen och inte går det att diska när inget vatten finns. Skönt att ändå kom ut en stund på dagen. :)

#22 - Michellec

Skönt att du kunde städa o f lite gjort :) det behöver jag med göra hemma:)

#23 - Katja

Det där med att städa (eller göra något hushållsarbete) med kids är banne mig inte det lättaste 😱🤣

Powered by Jasper Roberts - Blog