Välkommen tillbaka, och kan man sammanfatta ett år kort?

Är över ett år sedan jag senast öppnade bloggen. Senaste hade jag den inlagd på ett wordpresskonto men det gamla vanliga känns alltid tryggare så nu ligger jag tillbaka på blogg.se Varför flyttar jag ens härifrån då jag ändå alltid kommer tillbaka? 
 
Senast jag skrev så hade jag just blivit sjukskriven 6 månader frammåt. Detta var i september 2019. Värden såg definitivt annorlunda ut då. Vad har hänt på ett år (om man bortser från corona då, för den har väl ingen missat) 
 
Som sagt var jag sjukskriven mellan september och februari. Och efter det och då jag är som jag är så var det ingen försiktigt upptrappning för att försöka komma "tillbaka". I stället började jag studera 100% för att kanske bli klar med skolan någon gång, började ju 2012 så är kanske på tiden, och examen lyckades till slut få, i december.
 
Men tror ni att de räckte med det? Nope. Så klart lyckades jag på samma gång börja jobba 50% på labben här i stan. Bara det i sig var ett stort steg, jag har inte jobbat sedan sommaren 2017. Och har aldrig jobbat med provtagning utan satt ju då på mikrobiologi. Nu var det provtagning dagarna i ända. Men bra gick det och inte tog det många dagar innan man hittade de rätta knycken att ta prover
 
Sedan kom coronan. Lätt kaos för de dagar jag inte jobbade innebar att barnen skulle vara hemma från dagis. Ni kommer väl ännu ihåg att jag studerade också på samma gång. Gick kanske inte så bra, men som tur gjorde coronan att alla de kurser jag haft problem med nu var hemtentamen i stället så lite win win för mig. 
 
Sommaren kom och barnen var hemma 7 veckor. Så även jag för tja, coronan gjorde att mitt kontrakt inte kunde förnyas. Men vi slapp i alla fall stressen med att försöka hinna till dagis och jobb innan 7. 
 
Hösten kom och dagis öppnade igen. Vi har sportat med en massa förkylningar som gjort att barnen varit hemma 10-12 dagar per månad. 
 
I oktober skedde kanske den största förändringen. Vi gick från att vara tvåbarnsföräldrar till att vara trebarnsföräldrar och vår första dotter föddes under viss dramatik. Men kanske mer om det i ett annat inlägg, om någon är intresserad?
 
 
Hösten har rullat på och ett försök att komma in i nya rutiner. Mannen fick i samma väva även nytt jobb och har numera bara ca 10 min till jobbet, i stället för 40 min.  Just nu har vi jullov och jag är hemma med tre barn, en viss utmaning i sig själv för har medvetet undviket den situationen hela hösten. Visserligen gnäller jag en del och det är kaos men sist och slutligen så har i alla fall de flesta fått mat och de har kläder, i alla fall på någo kroppsdel och mer än så kan man väl inte begära ;)
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog