Välkommen tillbaka, och kan man sammanfatta ett år kort?

Är över ett år sedan jag senast öppnade bloggen. Senaste hade jag den inlagd på ett wordpresskonto men det gamla vanliga känns alltid tryggare så nu ligger jag tillbaka på blogg.se Varför flyttar jag ens härifrån då jag ändå alltid kommer tillbaka? 
 
Senast jag skrev så hade jag just blivit sjukskriven 6 månader frammåt. Detta var i september 2019. Värden såg definitivt annorlunda ut då. Vad har hänt på ett år (om man bortser från corona då, för den har väl ingen missat) 
 
Som sagt var jag sjukskriven mellan september och februari. Och efter det och då jag är som jag är så var det ingen försiktigt upptrappning för att försöka komma "tillbaka". I stället började jag studera 100% för att kanske bli klar med skolan någon gång, började ju 2012 så är kanske på tiden, och examen lyckades till slut få, i december.
 
Men tror ni att de räckte med det? Nope. Så klart lyckades jag på samma gång börja jobba 50% på labben här i stan. Bara det i sig var ett stort steg, jag har inte jobbat sedan sommaren 2017. Och har aldrig jobbat med provtagning utan satt ju då på mikrobiologi. Nu var det provtagning dagarna i ända. Men bra gick det och inte tog det många dagar innan man hittade de rätta knycken att ta prover
 
Sedan kom coronan. Lätt kaos för de dagar jag inte jobbade innebar att barnen skulle vara hemma från dagis. Ni kommer väl ännu ihåg att jag studerade också på samma gång. Gick kanske inte så bra, men som tur gjorde coronan att alla de kurser jag haft problem med nu var hemtentamen i stället så lite win win för mig. 
 
Sommaren kom och barnen var hemma 7 veckor. Så även jag för tja, coronan gjorde att mitt kontrakt inte kunde förnyas. Men vi slapp i alla fall stressen med att försöka hinna till dagis och jobb innan 7. 
 
Hösten kom och dagis öppnade igen. Vi har sportat med en massa förkylningar som gjort att barnen varit hemma 10-12 dagar per månad. 
 
I oktober skedde kanske den största förändringen. Vi gick från att vara tvåbarnsföräldrar till att vara trebarnsföräldrar och vår första dotter föddes under viss dramatik. Men kanske mer om det i ett annat inlägg, om någon är intresserad?
 
 
Hösten har rullat på och ett försök att komma in i nya rutiner. Mannen fick i samma väva även nytt jobb och har numera bara ca 10 min till jobbet, i stället för 40 min.  Just nu har vi jullov och jag är hemma med tre barn, en viss utmaning i sig själv för har medvetet undviket den situationen hela hösten. Visserligen gnäller jag en del och det är kaos men sist och slutligen så har i alla fall de flesta fått mat och de har kläder, i alla fall på någo kroppsdel och mer än så kan man väl inte begära ;)
 
 
 
#1 - Hannas krypin

Vad roligt med en uppdatering. Först vill jag säga stort grattis till examen och till att vara trebarnsförälder. Det är svårt att ta det lugnt känner jag. Det blir lite att man går all in. Även när man vet att man kanske borde starta lugnt. Mycket vab blev det visst för er, bara det är ju en utmaning. Skönt att maken din fick jobb närmre hemmet så han inte behöver pendla så långt.

#2 - Jennysvardag

Vad roligt att du är tillbaka. Stort grattis till erat tredje barn, kan tänka mig att livet blir lite mer livligt med tre små barn. Det vore intressant att läsa din förlossningsberättelse:) Corona har verkligen ställt till med mycket

#3 - Natascha

Jag vill gärna höra din förlossningsberättelse ❤️ Gott nytt år🎊

#4 - Jessi

Jag är impad av dig som klara av att plugga & jobba. Inget jag skulle klara av.
Grattis till det nya tillskottet till familjen 😊.

#5 - ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★

Ja du ibland så tar livet över. Så roligt att ni fått en liten dotter också, grattis :). Tänk så mycket som händer under tiden? Det är ganska fantastiskt ändå. Vill gärna läsa om förlossningen :). Så skönt att han fått jobb närmare också.

#6 - Lexochlogan

Wow det har verkligen hänt mycket i era liv, och grattis till tillökningen så himla kul. Ja året har varit omvälvande för många helt klart och jag känner lite som du fast med jobbet (jag har nämligen möjlighet att jobba hemma) att det har varit win win för min del, jag slipper stressen på morgnarna osv, men i gengäld har jag barnen hemma mer än vanligt och jobba med barnen hemma går sisådär

#7 - Amanda

Grattis till examen och till det tredje barnet. Året har verkligen gått fort och mycket har hänt. Du får gärna skriva om förlossningen :)

#8 - Madde

Alltid bra att sammanfatta sitt år. Just nu känns allt negativt, men tittar man tillbaka så visst finns det mycket positivt också. Grattis till examen och att bli trebarnsförälder.

#9 - Mirre

Ja ibland räcker tiden inte till och man får känna sig lite maktös.Låter som du haft en tuff höst med lite mer än du mäktat med. NU hoppas vi på ett bättre 2021

Powered by Jasper Roberts - Blog