Den förhatliga provlappen

För en gångs skulle jag har gett mig på att sticka den där provlappen som man skall göra innan man sätter stickorna i ett nytt projekt. För att se om min stickfastet stämmer överens med den som mönstret anger till de stickor som anges. 
 
Brukar fuska med detta men får väl nog ta mig i kragen efter mitt senaste (pågående, man kan ju inte ha bara ett stickprojekt på gång eller hur?) projekt till tösen. Tog helt kallt de stickor som stod angivet i mönstret. Och vad hände. Jo overallen blev betydligt större än vad som var tanke och i stället för att passa 0-3 månader passar den 3-6 månader i stället. Som tur har jag stickat så långsamt att det inte gör nått alls, den kommer passa i alla fall. 
 
Men som nu, enligt mönstret skulle jag använda mig av storlek 3,5 och garnet ville ha stickor 4. Men tydligen stickar jag så löst att det blir alltför få maskor på 10X10 cm. Fick gå ner enda till storlek 3 för att hitta passligt. Dvs fick göra om lappen tre gånger. Gissningsvis skulle motagaren då ha drunknat i plagget om jag inte kollat upp detta. 
 
Hur gör ni, hoppas ni på det bästa eller tar ni er faktist tid att sticka provlappen?
 
#1 - Elina

Jag har faktiskt aldrig testat och det har lett till att det både har blivit för stort och för litet 😅

#2 - Jennysvardag

Vad roligt att du stickar, jag önskar att jag lärde mig att sticka när min mormor levde. Vad tråkigt att det blir en storlek större än vad du hade tänkt dig från början. Ändå bra att det blir större än mycket mindre :) lycka till med stickningen nu 😃

#3 - Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå"

Låter svårt att sticka även blir det fint, har en del vänner som stickar & är svinduktiga på det.

#4 - Madde

Jag har inte ens tålamod att sticka :-) Önskar så att jag hade en sysselsättning :-)

#5 - Amanda

Hmm jadu jag brukar inte sticka, jag har tyvärr inte det tålamodet till det. Men min farmor brukar sticka men vet inte hur hon gör :)

#6 - Marlene

Har aldrig hört talas om provlapp, men så är det ungefär 20 år sedan jag stickade senast. Mina händer klarar inte det längre, tyvärr.

#7 - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

Jag har aldrig stickat i hela mitt liv, får medge att jag knappt ens förstår vad du talar om med sticklapp även om jag får en bild av vad det kan vara.

#8 - Mina

Ska erkänna att jag är värdelös på att sticka och av någon anledning blir det alltid stora hål. Ha ha...
Är avundsjuk på de som kan göra det. Har själv aldrig haft tålamodet att få det bra.

#9 - Popprinsessan

Är så imponerad av er som kan sådana hantverk! Jag kan varken sticka, virka eller sy... Min farmor var dock duktig på det mesta :-)

#10 - Fnulan

Ibland önskar jag verkligen att jag stickat och virkat för att koppla av. Men jag har mina pussel =)

#11 - Blondina

Vilken tur att den ändå kommer att passa - de kan bli så där kaos ibland :D Bra att du kollar så den passar den som ska ha den, blir trist annars, en vän gjorde tröjor till mina hundar men vart lite galet med garnet osv så en vart för liten för meja så Titti fick den ist. Är så svårt med mått osv spec när hundarna inte va på plats med min kompis då hon gjorde de :)

#12 - Diana Saelöen

Nu är det en evighet sedan jag själv stickade då jag aldrig blev bra på det så överlämnar allt sådant åt min syster som å andra sidan är att jämföra med ett proffs. Hon gör aldrig någon provlapp längre, men jag - ja ibland stickade jag hårt ibland löst så det blev aldrig någon jämn stickning....vissa saker ska man bara överlämna till andra :-); Men jag tror att det är en väldigt bra ide att göra en provlapp

#13 - Michelle

Hade vart kul att kunna sticka om man hade haft tålamodet o lära sej det ^^

#14 - Mirre

Oj här går jag bet känner jag, provlapp hehe. Men önskar att jag kunde sticka och virka.

#15 - Jessi

Så kul att sticka något till barnet som ska få den 😊. JaJa....gör väl inget. Då kan den ju ha den när den blir 3-6 månader.
Att sticka är inget för mig 🙂

#16 - Fröken Rödlök

Vad otur med storleken men tur det var åt det hållet så den kanske kommer till användning efter allt ditt slit. Jag önskar jag kunde sticka/virka.

Powered by Jasper Roberts - Blog