Detta var ju nästan pinsamt

När man blir äldre kallas det att man gör inpuls-inköp. Som yngre är man spontan. 
 
Nåväl. Äldsta sonen skall ha skidvecka på dagis. Och vad behöver man till det? Skidor så klart. De tomten kom med i fjol hade han växt ur och gissar att det behövs en sort som hålls på foten, dvs med skidskor.
 
Lite sur att jag inte köpte på onsdagen när jag ändå gjorde en vända i affären, för nu var nästan alla skidor i hans storlek urplockade. Blev en lite dyrare modell än vad jag tänkt men fanns inga andra. kommer att hålla att gå i arv i generationer. 
 
Men kom inte hem med skidor bara till gossen. Tydligen fick jag ett infall i affären och köpte skidor även till mig. Mycket har hänt kan jag säga sen millenieskiftet eller när jag senaste fick nya skidor (ett par som jag för övrigt delade med mina syskon. Vi var ungefär lika långa och samma skostorlek. Och sällan skidade vi mer än på skolgympan) 
 
Arma krake sedan vad illa det gick att skida. Tog en testrunda på kvällen. Nu kan de ju ha gått bättre om jag faktist sökt mig till ett skidspår i stället för vägen utanför oss. och en runda längs en promenadväg. Men var ett lagom bra lager med snö där.  Måste ha sett ut som bambi på hal is. Kroppen saknar verkligen både muskler och kordination samt kondition för att skida. På 30 min kom jag kanske 500 meter.  Vet inte heller hur bra det är att skida 3 månader postpartum med kanska rejäl magmuskeldelning
 
Testade även att dra upp ett spår i trädgården åt barnen följande dag. Tror dock att jag kanske behöver någon valla, när man inte tänker tag sig upp för lutningen som vår gård har och den är bara ett par procent, skiljer kanske en 50 cm från högsta till lägsta punkt, fördelat på 20 meter. Kan inget om vallning och senast jag fick hjälp med vallande slutade det med att jag fick ta av skidorna i varje backe och GÅ upp för de var så hala. 
 
 
#1 - Madde

Har inte åkt skidor sen jag var barn och bodde i sollefteå. Däremot blev jag sugen på skridskor i år. Tyvärr stängdes alla skridskobanor, men till nästa år kanske?

#2 - Madde

Har inte åkt skidor sen jag var barn och bodde i sollefteå. Däremot blev jag sugen på skridskor i år. Tyvärr stängdes alla skridskobanor, men till nästa år kanske?

#3 - Fröken Rödlök

Vi hade gamla skidor när vi var barn, vet inte var de kom ifrån men misstänker att nån av mina föräldrar hade haft dem när de själva var små. Det enda jag hade de till var att försöka ta mig runt på trädgården. Vi har aldrig vart och åkt skidor i familjen så har ingen aning hur man gör egentligen, det är enda gången.

#4 - Linda Odelmar

Alltid lätt att lyckas plocka ner något man inte skulle ha i korgen när man handlar, dock verkar det ju sm du kommer ha användning av ditt infallsköp..

#5 - Jessi

Både att impuls köpa & vara spontan i att köpa saker kan man väl vara när man är vuxen med tänker jag.
Att åka skidor kan vara lite kul. Kanske ditt nya intresse 🙂.

#6 - Elina

Åh, jag skulle inte våga ge mig på skidor igen! Det var inte mig grej kan jag säga 😅

#7 - Carro

Helt spontant känns det lite märkligt att ni behöver stå för ett par skidor för att han ska ha dom till förskolan...Haha så kan det gå hopp att dina kommer till användning mer än dom 500 meterna...

#8 - Anna

Jag tycker att det låter så himla mysigt att åka skidor. Här nere i Skåne får vi sällan tillräckligt mycket snö och min familj är inte så glada för kyla, så det där har jag kvar på min bucket list.

#9 - Marlene

Lite härligt ändå tycker jag att det låter. När vi var ute och gick kom en granne swischande förbi på långskidor, det såg himla härligt ut.

#10 - Popprinsessan

Jag skulle prova längdskidor för något år sedan, efter att inte ha stått på några sedan jag var liten. Problemet var att vi valde helt fel dag, för det var superisigt så när jag ramlat i första backen gav jag upp och gick tillbaka till bilen. Men jag ska absolut prova igen när vi kommer till fjällen någon gång.

#11 - Sofie

Men ändå roligt ju att du också fick ett par :) det är dock tråkigt när barnen växer ur sakerna man köpt 🙄

#12 - charlottelinden.se

Haha, men åh! Jag förstår dig! Jag har bara åkt skidor en gång i mitt liv och jag minns hur svårt det var innan man kom in i det. Kan tänka mig att det är samma sak när man inte har åkt på väldigt länge. Är ju ingen rörelse eller så som faller sig naturligt i vardagen annars liksom :D

#13 - Fnulan

Men såklart skulle du också ha skidor! Jag hade aldrig fixat det... jag har stått på skidor EM gång i mitt liv 🙈

#14 - Bland Kastruller och Vinglas

Wow, skidor har jag inte åkt sedan jag var barn. Verkligen ett rejält impulsköp du gjorde. Ja, nu är det verkligen för dig att öva upp ditt skidande
Kram Kajsa

#15 - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

Men du så kul ändå att du kom hem med ett par åt dig själv! Så himlans roligt ändå! Jag har faktiskt funderat på att unna mig ett par skidor själv. Jag skulle vilja åka igen, inte stått på ett par sedan 1997 dock 🤣😅.

#16 - DianaSaelöen

Ha ha, det var ändå ett roligt spontanköp tycker jag,,,bara kom igen, ut och träna musklerna, men var ändå försiktig så att du inte skadar dig eller de fortfarande läkande musklerna i magen. jag har inte stått på skidor på 40 år så jag har nog inte heller några sådana muskler i funktion

#17 - Amanda

Har aldrig åkt skidor men det ser ju super roligt ut♥️

#18 - Michelle

Va kul att du hitta skidor även till dej med och att du hittade ett till trots det var urplockat :) ser myssigt ut i snön o åka :)

#19 - Marie

Vi hade skidor som barn, men jag har tyvärr aldrig haft intresset trots att det ser så underbart ut. Nu har de spolat upp isbana på tösens skola, så vill hon åka måste de ha skridskor med sig. Samt nu när det är dessa tider så är det lite mycket barnen ska bära och kånka på eftersom vi inte får följa med in.

#20 - Amanda

Ja dessa impulsköp som man gör ibland har även hänt mig. Jag själv har dock aldrig åkt skidor, du kanske kommer igång med det nu igen när du köpt skidor till dig :)

Powered by Jasper Roberts - Blog